utorok 24. apríla 2012

Red Poppy nails

Dnes, keď som si ráno odlakovala nechty, dostala som strašnú chuť niečo tvoriť. Vždy, keď hľadám inšpiráciu obzerám sa vôkol seba. A dnes to nebola výnimka, zrak mi padol na obraz, ktorý má už vyše 30 rokov, nepáči sa mi, ale len z toho dôvodu, že ho musím mať v izbe na stene. Maľoval ho maminim bratranec, takže má k nemu silný vzťah. Teraz mám na mysli obraz.
Takže bolo rozhodnuté, dnes sa pokúsim vykúzliť na svojich nechtoch divé vlčie maky.
Miestami to bola babračka, ale celkom ma to bavilo, vidieť ako postupne na mojich nechtoch vzniká niečo, čo má v konečnom dôsledku konkrétny tvar. Zostala som aj vcelku milo prekvapená, že som to dotiahla do konca.
Na celý nail art som potrebovala 6 lakov na nechty, ktoré vám neskôr bližšie predstavím, ďalej pomarančové drievko, zápalku a mini bodkovač na nechty.
Začala som podkladom, rozhodla som sa, že ak chcem nechať vyniknúť kvety, tak by bolo vhodné použiť biele pozadie, na ktorom vynikne všetko. Použila som lak na nechty Pupa Art Base v jednej vrstve.
Podkladovú vrstvu som nechala dostatočne dlho uschnúť, až potom som začala na svojich nechtoch vytvárať základné rysy kvetov. Lupene som kreslila za pomoci pomarančového drievka v časti kde má svoj hrot. Použitý lak je od Catrice - 690 Fred Said Red.
Po uschnutí kvetov som taktiež za pomoci pomarančového drievka dokreslila hlavičku k pukom a stonky. Tiež som použila lak na nechty Catrice - 390 Easy Peasy, Lemon Squeezy!
V tejto fáze už nechty začali naberať jasné kontúry. Ešte väčšie však získali, keď som za pomoci zápalky vytvorila stred kvetu. Hlavičku zápalky som namočila do laku Essence - 03 My Yellow Fellow a následne vtlačila bodku do stredu kvetu.
Na vytvorenie čiernych škvŕn som použila lak na nechty Rimmel 800 Black Out. Za pomoci tenkého bodkovača som vytvorila v strede puku čierne škvrnky.
Celý nail art som potom už len zafixovala Top Coatom od Catrice pre väčší lesk. Vďaka Top Coatu sa mi však kvety na nechtoch krásne zladili do jedného celku.
Pridávam ešte foto pri inšpiratívnom obraze, dúfam, že moje nechty aspoň čiastočne napodobnili vlčie maky.

10 komentárov:

  1. Hrozne pekné nechtíky :)úplne na jar :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je nádhera Dani, proste úplne super!!! :)
    Aj ja chceeem takééééééé :(


    Lenka S.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mne sa to paci v stave kde mas v ruke zlty lak. tu ciernu...preco? ved tym si uplne prekryla ten zlty stred

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. lebo mi prisli ako obycajne vseliake ine kvietky a dive maky maju prevazne cierny stred preto...ale aj segre sa viacej pacili iba zlte

      Odstrániť
  4. pekne aj suhlasi s predlohou :) a mne sa tam prave to cierne paci viac :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jééj, tieto som videla na stránke Catrice :-o
    a inak nominovala som ťa na VBA :) tak ak máš čas... http://beautybysuzi.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. líbí se mi když se někdo dokážeš najít inspirace v obrazu nebo třeba vzoru na oblečení, mě se takové inspirace zatím bohužel nedostává :D

    OdpovedaťOdstrániť