sobota 26. apríla 2014

Bioderma: Atoderm sprchový gél + hydratačné mlieko

Ahojte!
Konečne nadišiel čas a ja som sa rozhodla dopísať recenziu, ktorej koncept som tu mala uložený už od januára!!! Neviem na čo som dočilku čakala, stále som uprednostnila čosi iné, ale nakopilo sa mi tu dosť produktov od Biodermy a aj ďalšie novinky budú prichádzať na trh, tak to bude teraz trošku viac o Bioderme. Dúfam, že vás poteším čo najviac, pretože ja som celko nadšená :) 
Tým, že som toľko dlho otáľala zsrecenziou som mala možnosť vyskúšať si ako moja pokožka reaguje na sprchový gél ako v teplých tak aj v chladných, či mrazivých dňoch :) Sprcháč som mala asi od leta 2013 a domíňavam ho práve v týchto dňoch. Balenie vo veľkosti jedného litra bolo nenormálne postačujúce, ale striedala som ho aj s inými sprchovými gélmi. Kto ma pozná vie, že v tomto smere nie som verný typ a striedam aspoň dva, či tri sprcháče. Balenie s pumpičkou sa mi veľmi páči, no ako som už písala jedno litrové balenie je veľké a ja som si odlievala sprcháč do menšej 200 ml flašky od Nodé šampónu. Sprchovanie s Atoderm sprcháčom je jedna radosť. Stačí malilinké množstvo a tak krásne sa rozpení, že som až nechápala. K pokožke je veľmi tolerantný, jemný, podobne ako aj jeho vôňa ktorá je nevtieravá. Pokožka je po osprchovaní veľmi príjemná na dotyk, hladká, nevysušená, jednoducho super. Vždy ma trápila suchosť najmä v okolí lakťov smerom vyššie k pažiam a od kolien dolu až k pätám, neviem to sú moje kritické partie, aj preto som chcela skúsiť produkty určené na suchú pokožku. 
Atoderm sprchový gél je vhodný nielen pre dospelých, ale aj pre detičky, už len to vám môže napovedať, že je svojim zložením veľmi šetrný k pokožke, zjemňuje ju a chráni. Pokožku zanecháva hebkú a vláčnu a odstraňuje pocity pnutia. Udržuje prirodzené pH pokožky a chráni jej obrannú kožnú bariéru. Špeciálne nedráždivé umývacie zložky zaisťujú veľmi jemné umývanie a chránia pokožku pred nadmerným vysušovaním, i pri častom umývaní. Plne sa stotožňujem s popisom produktu, je super na mrazivé dni, kedy trpí pokožka chladom, ako aj v horúcich letných dňoch kedy si doprajete sprchu aj viackrát za deň a nadmerné používanie niektorých produktov môže pokožku vysúšať, no toto nie je ten prípad.
K starostlivosti o pokožku patrí aj následné nanesenie telového mliečka, čo nie je mojou silnou stránkou, ale snažím sa premáhať, pretože chápem a uvedomujem si, že je to potrebné, aby som sa cítila viac vo svojej koži :) hydratačné telové mlieko je vhodné na každodenné použitie a vedie k obnove kožnej bariéry, zvlhčuje suchú, citlivú a reaktívnu pokožku. Ochranné a zvlhčujúce zložky Atoderm mlieka, obohatené o tekuté kryštály, sú zárukou intenzívnej hydratácie a dlhodobého účinku. Tekuté kryštály obsiahnuté v Atoderm Mlieku majú obrovskú schopnosť absorbovať vodu (fenomén zásobníka), čím dlhodobo zabraňujú dehydratácii. Svojim zložením a neprítomnosťou parfumovaných zložiek je zárukou optimálnej tolerancie. Veľmi príjemná ľahká, neolejová textúra sa ľahko nanáša a rýchlo vstrebáva. AtodermMlieko vyhladzuje a zjemňuje pokožku. Podobne ako sprchový gél, tak aj hydratačné mlieko je veľmi jemne parfumované, konzistenčne je veľi príjemné, skôr redšie, ľahko kĺže po pokožke, rýchlo sa vstrebáva a pokožku zanecháva jemnú, vláčnu a hydratovanú. Tiež je vhodný ako pre dospelých, tak aj pre najmenších :)
S obomi produktmi som veľmi spokojná, s mojou pokožkou sa veľmi skamarátili a suché partie poslali do pekla. 
Máte skúsenosti s Atoderm produktmi určenými na suchú pokožku? Aké sú vaše skúsenosti? Najbližšie sa spolu pozrieme na krémik na ruky, ktorý je tiež z radu Atoderm.

2 komentáre:

  1. Pekná recenzia, ako obsah, tak aj fotky. Biodermu mám rada, ale z radu Atoderm som ešte nič nevyskúšala. Mne by asi trochu vadilo, že tie produkty majú slabú parfemáciu, ja mám radšej skôr parfemovanú kozmetiku. Ale z tvojho popisu to vyzerá dobre, určite sa to oplatí vyskúšať.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Telové mlieko mám tiež a som s nim spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť