nedeľa 16. februára 2014

TAG: 15 divných vecí o mne

Ahojte,
dnes tu bude opäť po dlhom čase jeden TAG, na ktorý som sa chystala už dosť dlhú dobu, ale nejako som naň pozabudla a dnes, keď som si upratovala na PC ploche a aj v záložkách na mojom prehliadači, som ho opätovne objavila. Dávno-pradávno ma zaujal u Veroniky z Veve-nails
1. Aká je tvoja prezývka, ktorú používa tvoja rodina?
Asi najsmiešnejšia je prezývka "pyšťok", pretože som si veľmi rada a až do krvi hrýzla hornú peru, keď som bola dieťa...potom ma iritovala chrasta, ktorú som si tiež musela obhrýzť a podobne....Neviem, č ma už v tej dobe zvykli trápiť zimnice, ako ich ja volám, alebo to bolo suchými perami, na to si nespomínam. Pamätám si na reláciu tuším z rozhlasu Apropo, či Stredoslováci...A či si mi tu Pištík môj tu, tu? Tak táto veta tiež bola akoby takou prezývkou, tú reláciu sme dosť mohli, mali sme nejaké tie časti aj napálené na CD-čku, možnože ich ešte dakde v posteli aj mám :) 
Tiež si pamätám na prezývku "taťualdo", to netuším kde sa vzalo, ale volal ma tak iba ocino... tak asi, že som bola tatinova...neviem, fakt  :) 
Dodnes mi zostala prezývka "Dadi" ( čítaj mäkko Daďi). V škole, na rôznych výcvikoch sme si vždy nalepili na hruď menovku s prezývkou a nechápem ako to skoro každý čítal Dady, Dada... asi chýbali v škole, keď sa učilo De,Te,Ne, Le,...

2. Aký máš zlozvyk?
Tak už vyššie spomínané hryzenie si hornej pery, vždy keď sa pri tejto činnosti pristihnem, ihneď sa začnem kontrolovať a prestanem s tým. Nemám rada suché pery a niekedy sa tak zbavujem šupiek :) Keď som bola dieťa obhrýzala som si aj nechty, ale potom mi mamina povedaala, že také obhryzené si lakovať nemôžem a ja som si vstúpila do svedomia a prestala s tým. Nedopíjam nápoje, nechám v nich aspon 1 - 2 cm, ale to je asi tým, že si skoro vždy zabudnem pomiešať kávu a spodok mám prehnane sladký.

3. Máš nejakú fóbiu?
Nie som si vedomá žiadnej, pavúky, myši, žiaden problém mi nerobia, skôr mi však vadí rôzny hmyz. Napríklad komáre, ale to je skôr ten ich nepríjemný zvuk, kedy rozháňam vzduch rukami. 

4. Akú pesničku si najradšej spievaš?
Neviem spievať. Ale spievam si :) Ale musím byť sama doma, respektíve zavýjame so sestrou spolu :) Konkrétne nie je nič špeciálne, začne to nevinne jednou, dvomi piesňami z youtube, stačí keď niekto čosi zazdieľa na fb a ja si to pustím. Nikdy neškriekame naostro, musíme mať podmaz. 

5. Čo ťa dokáže vytočiť?
Tak tých vecí je, že až... neznášam omrvinky na stole, kredenci, to ma vytáča do nepríčetnosti. Prázdna solnička, cukornička a podobne. Cca 5 cm minerálky vo flaši a ďalšia poloprázdna flaša vedľa... To si nevie niekto po sebe dopiť? Alebo to aspoň vylejem, keď ten spodok je možnože už taký vypáchnutý. Písala som síce, že nechávam nedopité, ale vo svojej šialke, čo vylejem do výlevky, keď umývam riad. A sme pri ďalšej veci, to si nevie po sebe niekto upratať? Položený tanier na kraji kredencu, hneď vedľa kuchynského stola...aspoň to dám do umývadla a napustím vodu, nech to nezaschne... Ach a to sme len v kuchyni, nebudem sa vyjadrovať ku kúpelke, to by som písala dozajtra...Aj keď taká mokrá podlaha po sprche môjho brata.... Šaty v práčke?!  A na čo tam máme do ... ten kôš na prádlo.... Ja mám plnú náruč bielych vecí a môžem ich akúrat tak švacnúť na zem, povyberať mix bratových šiat, a potom môžem prať. Ach, toto nepochopím nikdy a môžem sa x-krát rozčuľovať. 

6. Povedz jednu vec, ktorú robíš, keď si nervózna.
Ďubkám prstami, aj na nohách :) Hrám sa s vlasmi. Trepem sprostosti, jednu za druhou,...

7. Na ktorej strane postele spíš?
V posteli spávam sama, som otočená k stene.

8. Aký nápoj si objednávaš v reštaurácii/bare?
Teraz väčšinou čaj, ovocný, mätový alebo šípkový. Mám rada klasiku, nechápem, ako teraz každý fičí na zázvorom čaji .. Mne to akože nechutí, kamoška mi raz uvarila, ale ako čo, dva roky dozadu po zázvore ani pes neštekol a teraz, škoda rečí. Keď ideme na kávičku tak Viedenskú alebo Caffe Latte

9. Aký bol tvoj prvý plyšák a ako sa volal?
Fúúúha. No tak toto neviem, či bol prvý plyšák, ale pamätám si na modrú asi polmetrovú opicu...Volala som ju Kornélia :) Potom viem, že som mala bábu a tá sa volala Sonička. 

10. Aké kozmetické pravidlo doporučuješ a sama dodržuješ?
Každý večer sa odlíčiť, alebo len vyčistiť pleť. To musí byť, to je taký rituál, ktorému sa venujem každý večer. Neviem si predstaviť ísť spať nalíčená, teraz už nie, ale keď som bola pubertiak, párkrát sa stalo, som rada, že somz  toho vyrástla.

11. Akým smerom stojíš v sprche?
Smerom ku kohútiku, ku stojanu s hubkami a sprcháčmi...Zadkom k dverám na sprchovom kúte :)

12. Vieš niečo zvláštneho so svojim telom?
Môj o 10 rokov starší bratranec nás ako deti učil prevrátiť - vyvrátiť si viečko, naučila som sa to celkom rýchlo. Na stretávke zo ZŠ po 10tych rokoch sa to spomínalo, takže to je asi táka ozaj zvláštna a trošku nechutná vec, ktorú dokážem. Nerada to robím, cítim sa trápne, keď na mňa všetci pozerajú.

13. Ktoré je tvoje naj nezdravé jedlo?
Žeby pizza? Mastné lokše s cesnakom. Neviem posúdiť, skôr som taká čo ohŕňa nos nad nejakou slaninou a inými takýmito nezdravými vecami, ktoré rodičia radi jedia.

14. Akú frázu najčastejšie používaš?
Nejaké frázy, asi ani nepoužívam. Neviem dlho rozmýšlam, tak asi nie je nič, čo by bolo pre mňa charakteristické, ale napadlo mi pár podnetov, ktorými zvyknem odpovedať alebo ako si zvyknem zahrešiť.
V pohode, ...čert to ber, ... sr*l to pes...záleží od situácie. Itchy a Scratchy (ííííči a skreči namiesto do p...). 

15. V čom spíš?
V zimnom období v pyžamku a dobrých huňatých ponožkách, ktoré počas noci, neviem kedy skopem dole z nôh a nájdem ich pri posteli alebo pod paplónom. V lete sú to rôzne veľké tričká s reklamnou potlačou. 

Dúfam, že sa vám tento TAG páčil, minimálne tak ako mne, ak sa rozhodnete o ňom napísať, dajte mi vedieť do komentárov, rada si prídem prečítať, čo-to aj o vás :)

3 komentáre:

  1. Zaujimave odpovede a zaujimavy TAG. Takzemoje odpovede su tu: http://beautybybellatrix.blogspot.sk/2014/02/tag-15-divnych-veci-o-mne.html :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvělý článek, tagy miluji :-)
    Na mém blogu právě probíhá giveaway, budu moc ráda, když se také zapojíš > http://www.chicoco.cz/2014/02/giveaway.html ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. off topic.... ale rada by som ťa pozvala na moju prvú giveaway ;) inak veľmi vydarený tag :D
    http://anetsparadise.blogspot.sk/2014/02/prava-giveaway-blog-oslavuje-narodeniny.html

    OdpovedaťOdstrániť