sobota 9. novembra 2013

Pečiatkovanie tak trochu inak...

Ahojte!
Určite už každá z vás počula o pečiatkovacích sadách. Sama ich mám doma niekoľko, teda aby som bola presná skôr tých platničiek..Vlastním ich okolo 30, už som si sama povedala, že ďalšie nepotrebujem. Ale... na trh prišla revolúcia v podobe nových pečiatok, dokonca nepotrebujete ani pečiatku a stierku, ide to len z okrúhlou platničkou....Tomu sa predsa nedá odolať :) Bola som zvedavá, čo sú tieto nové platničky zač, a preto som sa rozhodla aspoň jednej dať šancu a otestovať ju priamo na svojich nechtoch!
Platnička pochádza z Číny a je dostupná v eshope kkcenterhk.com za necelých 8 dolárov. Priznám sa najviac ma lákala tá predstava vytvoriť si na nechtoch dvoj a viacfarebnú kreáciu, ale asi som na to ľavá. Obrázok plný farieb, ktorým sa vám ten, či onen vzor predstavuje na vrchnej časti platničky je vskutku naozaj lákavý. Z druhej strany nájdete takú šedú gumovú hmotu, ktorá je vlastne aj pečiatkou. Do vzoru, podobne ako pri klasických pečiatkach nanesiete lak, ale... Nie je tu žiadna stierka, s ktorou by ste prebytok laku odškreli do zabudnutia. Stačí vám obyčajný papier, aj starý popísany :) Lakom "nagebrenú" platničku pošúchate po papieri, čím sa prebytok laku otrie a zostane vám len vtlačenom vzore, ktorý následne odtlačíte na necht. Čo som si všimla? Dá sa vám pekne krásne si napatlať rôzne farbičky do vzoru, ale šúchaním platničky po papieri sa vám laky zmiešajú takže výsledný multifarebný efekt je nenávratne preč, žiaľ. Skúšala som  aj viackrát odtlačiť pečiatku na papier, neťahať len opakovane silne zatlačiť, zdvihnúť. Nepodarilo sa. Jediné, čo sa mi podarilo ako môžete aj na nechtoch vidieť, je pekne si odtlačiť viacfarebný vzor z pečiatky, v podobe línií. Logika vám iste napovie, že línia sa nemala ako pomiešať pri ťahaní po papieri... Trošku viac cviku mi snáď pomôže naučiť sa si ich aspoň pekne odtlačiť na necht, tieto mi trošku ušli, čo už :)  
Keby som však mala porovnať klasické pečiatky s touto novou, tak by som to zhrnula asi takto:
- nemusím odlakovávať stierku, pečiatku, očistím len  platničku,
- stačí mi jeden výrobok, nepotrebujem až tri časti.
Ale aj tak som asi viacej verná klasickým platničkám, neviem, nezvykla som si na túto novinku. Lepšie sa mi prenáša vzor z plochy o priemere cca 2 cm ako z 5,5 cm.
Na nechty som použila podkladovú bázu od Dermacolu. Následne som naniesla dve vrstvy tabuľovo zeleného laku od Maybelline Colorama: odtieň 652. Vzory som si zvolila čiernobiele, pôvodne som chcela len biele - ako kriedou po tabuli, ale neskôr som si to premyslela a zakomponovala aj čiernu :) Použila som biely pečiatkovaci lak od Essence - 001 Stamp me! White a Rimmel - 800 Black Out. Nechty som nakoniec ešte pretrela Top Coatom.
***
Poznáte platničky na nechty? Máte s nimi skúsenosť? A čo vravíte na tieto nové? Ak ich náhodou máte, budem rada nejakým tipom a trikom ako si krásne viacfarebne skrášliť nechty. 

6 komentárov:

  1. máš krásné ty nehty! já bych na to neměla trpělivost, tak chodím na nehty ke kamarádce manikérce: )

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už som rozmýšľala na vyskúšaním týchto "pečiatok", ale tiež som zvyknutá na tie klasické:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hmm zaujimave, ale nedokazem si predstavit ako sa s nimi pracuje :D mohla si dat foto aj z tej druhej strany...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Áno aj mňa by zaujímalo ako to vyzerá z druhej strany :D a celkovo to musí byť trochu komické keď sa celá tá plocha platničky pretláča na nechty, pri tých mojich mini by mi to asi celé ušlo niekam inam :D no v každom prípade to je veľmi zaujímavé

    OdpovedaťOdstrániť