pondelok 1. júla 2013

Sally Hansen: Miracle Cure

Ahojky kočky :)
Pamätáte si, ako som si cca 3 mesiace dozadu sťažovala, ako strašne sa mi štiepia nechty, ako už neviem čo s nimi, čo im chýba a podobne. Rozhodla som sa pomôcť svojim nechtom zvnútra aj zvonka. Papala som výživové tablety Biosil Plus a k tomu som ešte zaradila do starostlivosti o moje nechty posilňujúci lak, ktorý sľubuje o 50%  pevnejšie nechty už za tri dni! Táto zázračná kúra od Sally Hansen je dnešnou témou dňa :)
Miracle Cure
Posilňujúce ošetrenie na veľmi problematické nechty. O 50% pevnejšie nechty za 3 dni. 

Ak máte: lámavé, štiepace sa a suché nechty.
Po použití budete mať: pevnejšie, hladšie, zdravo vyzerajúce a pružné nechty.
Ako to funguje: exkluzívne zloženie starostlivosti o nechty s mikrominerálmi vyplní puklinky a poškodenie a okamžite posilní a spevní nechty. Ihneď zabráni štiepeniu a odlupovaniu nechtových vrstiev a spojí ich dohromady. Prírodné proteíny a učinné antioxidanty pomáhajú nechty posilniť. 
Použitie: jemne potraste, naneste jednu tenkú vrstvu na čisté a suché nechty každý druhý deň. Ak používate farebný lak, naneste toto ošetrenie ako podkladový lak. 
Objem: 13,3 ml
Cena je cca 8 Eur, ja som kupovala v zľave s nejakým DM kuponóm :)
Neviem, či ste zhliadli moje nechty a ich dezolátny vzhľad, ktorý som mala v čase kúpenia tohto zázraku vo flaštičke. Pred začatím užívania tablietiek a poctivého lakovania si nechtov som však spravila radikálny, aspoň pre mňa veľmi nepotešujúci ťah. Nechty som si skrátila na doraz, inak som to nevidela, ako sa od zárodku zbaviť tej pliagy, ktorá sa mi šírila ako nejaká rakovina po nechtoch... Každý deň som spapala jednu tabletku a nechty som si v pravideľných intervaloch lakovala a v duchu sa modlila, aby to pomohlo. Okrem toho som sa začala zdravšie stravovať, zaradila som do jedálnička viac ovocia a zeleniny. 
Asi prvé dva, či tri týždne som v presných intervaloch používala zázračnú kúru na moje nechty, potom som už trošku zlenivela a nechala som nechty aj dýchať "čistý vzduch." Keď som si však nechty chcela nalakovať nejako krajšie, tak som kúru vymenila za podkladový lak a naniesla pred farebným lakom jednu vrstvu laku. 
Na úvod začnem asi tým, že celkový vzhľad produktu, ako aj obal, či veľkosť sa mi veľmi páčia. Objem laku ma veľmi príjemne prekvapil, musím poznamenať, že napriek častému a pravideľnému používaniu som ho neminula veľmi veľa. Neskôr vysvetlím prečo. Obal starostlivosti alebo teda laku, lebo ja všetky takéto pomôcky nazývam lakom na nechty, je krásnej modrej farby, ktorá v kombinácii s bielymi písmenkami a zlatým vrchnáčikom pôsobí luxusne. Vrchnáčik je vcelku dlhý, takže sa veľmi dobre drží v ruke a pri lakovaní nechytám kŕče do ruky ako napríklad pri starých Essence - Colour & Go lakoch. Flaštička, v ktorej sa lak nachádza má úctyhodný objem, ktorého viditeľnosť resp. pominuteľnosť môžete spatriť v tube, ktorá je trošku priesvitná a proti svetlu dosť veľa napovedajúca. Toľko asi k vzhľadu tohto laku prejdem, k jeho kvalitám, či nekvalitám a skúsenosti, ktorú som nadobudla po cca 3 mesiachoch používania.
Na jedno namočenie štetčeka sa mi podarilo nalakovať si aj 4 nechty naraz, spočiatku  som si zvykla dopriať aj silnejšiu vrstvu na nechte, ako to robievam pri slabokrycích lakoch, ale... Lak sa mi potom neudržal na nechtoch celý deň, začal sa mi olupovať, bol ako žuvačka, niekde sa mi zaprel a raz-dva som potiahla celú vrstvu dolu. Preto som sa naučila naniesť na nechty len jemnú tenkú vrstvičku, ktorá dodala nechtom, krásny lesk a vzhľad, nechty sa pekne napriak jemnej vrstvy vyhladili, boli pevné a aj čo-to vydržali. 
V globále musím poznamenať, že sľubované 50%-tné spevnenie nechtov sa nekonalo...akože každá vrstva laku ti necht o čosi spevní, takže by sa dalo povedať, že každý lak je aj spevnovač. Čo som však rada, že z dlhodobého hľadiska som sa zbavila štiepenia nechtoch, takého toho nepríjemného šupinkovania na vyrastenej časti nechtu, ktorá ma dokázala vytočiť do nepríčetna. Keď som si ju jemne zlupla, nechty sa stali veľmi krehkými, tenkými, živoriacimi, proste zázrak bol ak sa mi necht dokázal nezlomiť. 
Lak ako taký nie je zlý, taktiež si myslím, že taký zázrak neexistuje, že treba zmeniť príčinu toho, prečo sa nechty štiepia a nielen patlať niečo na už dôsledky nejakých chýb. Lak dodnes používam ako podkladový, v tejto funkcii sa mi veľmi osvedčil. Je trošku hustejší, ale aj napriek tomu dostatočne rýchlo schne, čo ja ako netrpezlivá osoba veľmi oceňujem. Lak nezatracujem, i keď je trošku z vyššej cenovej kategórie, no mám v ňom ešte viac ako polovicu, takže z dlhodobého hľadiska sa oplatí kúpiť si ho, nakoľko ho tak rýchlo nemáte šancu vypotrebovať. Niektoré podkladové bázy mi ledva vydržali mesiac a ich cena bola cca tretinková, tento lak mam 3 mesiace a minimálne ďalšie dva, či tri ho aj mať budem...uvidíme ako sa bude dolovať z dna :)
***
Používate rôzne laky a kúry ako starostlivosť o svoje nechtíky? Veríte na zázraky alebo ste v tomto smere skeptické? Máte s kúrami od Sally Hansen vlastnú skúsenosť? Boli ste nadšené alebo niekde na pol ceste, či sklamané? Som zvedavá na vaše názory a skúsenosti.

3 komentáre:

  1. tiež sa mi nechty štiepia a lámu každú chvíľu a zatiaľ mi nijaké produkty nepomohli aby tomu zabránili...vyskúšam teda tento nakoniec:) dakujem za tip :)

    www.romiamichael.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. odporucam ti aj tie tabletky biosil plus, a skus sa zamerat aj na stravu, ja som velmi obmedzila sladke a nezdrave veci

    OdpovedaťOdstrániť
  3. biosil beriem cely rok pretože je skvely aj na pleť vlasy nielen nechty:)

    OdpovedaťOdstrániť