pondelok 22. apríla 2013

Please, help me!

Ahojte kočky!
V prvom rade sa chcem ospravedlniť, ako neskutočne to tu zanedbávam, no segra potrebuje notebook takmer nonstop kvôli škole, a na bratovom PC mi blogger tak nehorázne skáče nahor, pokiaľ klesnem nižšie než sa mi dokáže bez posunutia zobraziť, takže som na nútenej dovolenke :P Veľmi ma však trápi štiepenie nechtov, možnože ste si niekde všimli, ako som to nie raz omieľaľa niekde, ale už som fakt zúúúfalá. Ja neviem, čo mám robiť, je mi do plaču. 
Predchvíľkou som vyberala pamäťovku z foťáku, žiadna náročná robota, stlačím minicuplík a s ukazovákom a palcom vyberiem pamäťovku, ktorá automaticky poskočila vyššie. A čo sa mi nestane s mojim nechtom na palci. Doteraz sa mi štiepili nechty na ukazováku, prostredníku, sem-tam na prstenníku. Na palci a malíčkoch nikdy, a okrem toho som nechty na palcoch mala vždy o čosi viac pevnejšie. Mne je do plaču, asi sa opakujem, ale fakt neviem čo už mám robiť.
Kúpila som si môj asi najdrahší lak, aký vlastním, od Sally Hansen, podľa brožúrky som si vybrala vhodnú starostlivosť pre pevnejšie nechty až o 50% už po dvoch použitiach! Starostlivosť je vhodná pre lámavé, štiepace sa a suché nechty. Tá suchosť ma trápi len po odlakovaní, čo som vyriešila tým, že som si zaobstarala odlakovač na olejovej báze. Včera som si naniesla druhú vrstvu tohto géloidného zázraku na moje oslabené a štiepace sa nechty. Nevravím, nechty sú pevnejšie, aj vyhladenejšie, nezrovnanosti sa vyplnili, to všetko sľúbil. Nebojte sa nepíšem recenziu ani nič, po dvoch použitiach sa to ani nedá...ani nevravím, že som čakala taký okamžitý účinok, to by bol snáď zázrak. 
Jediné o čo by som vás chcela poprosiť sú vaše tipy a rady. Prijmem čokoľvek, naozaj. Stretli ste sa s týmto problémom aj vy? Ako ste ho riešili, cez stravu, vitamíny - som ochotná pristúpiť už aj na to, aj keď tomu moc neverím. Ja už naozaj neviem, čo mám robiť. Budem vďačná za všetky postrehy. 

18 komentárov:

  1. presne toto trápi aj mňa no bohužiaľ nezistila som zatiaľ čo na to :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :(( odlupnem, zapilnikujem, o den dva mozem zas...alebo rovno skratit bo je necht taky tenky ako papier na pecenie :D ach predtyzdnom som si skratila nechty, pekne zabrusila do obla, a dnes mozem asi opat raz cosi riesit..som si myslela ze ked to akoze zmizne z nechtu ze sa to snad aj neobjavi...ale ono to nanovo a nanovo zacne

      Odstrániť
  2. ja by som ale práveže vitamíny a minerály odporúčala. nejaké omega-mastné kyseliny, zinok.. hoc vo forme dyňových semiačok :) no a ďalej kúpele v olivovom oleji a veľa trpezlivosti. ja totiž neverím práve lakom, podľa mňa ich jedinou funkciou je urobiť na nechte tvrdý povlak, nie však vytvrdiť necht samotný

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Arvonka spominala, ze si kupila biosil plus, myslite ze by bolo odveci kombinovat aj so zinkom?

      Odstrániť
    2. mne sa zda, ze biosil uz zinok obsahuje, to uz by asi bolo aj zbytocne davat telu prebytok zinku

      Odstrániť
    3. tak ja si kupim ten biosil dufam ze pomoze

      Odstrániť
  3. Mne na moje lámavé nechty pomohli jedine tabletky Revalid, avšak skutočne len pri pravidelnom používaní a keď som ich vysadila, tak účinky sa pomaly pominuli...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Revalid nie je na vlasy? ci to je viacucinkove?

      Odstrániť
    2. Áno, aj vlásky aj nechty. Plus pravidelné krémikovanie, aby neboli vysušené. Ale zas tá cena:/ Keďže musí človek užívať denne 3 tabletky, aby to fungovalo.

      Odstrániť
  4. mne na nechty velmi pomohol Biosil plus, predtym sa mi stiepili stale, ale pomohol teraz sa mi nestiepia, dokonca od dobratia celeho balenia uplynuli snad aj dva mesiace a nechty mam stale velmi dobre, nestiapia sa a nelamu, stoji par eur, urcite odporucam, do nejakych predrazenych tabletiek by som na tvojom mieste neinvestovala, to zlozenie je velmi podobne

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Taky se mi nehty třepí už dlouho. Teď je to sice trochu lepší lepší , používala jsem Biosil , ale úplně to nezlepšilo. Jinak mi hodně pomáhá vyživovací lak od four seasons , který nehty zpevní a tolik se netřepí , jinak mi nic nepomáhá... :/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mam ten isty problem, plus aby toho nebolo malo, mi necht asi 5mm od kozicky vzdy praskne z jednej druhej strany, takze musim cakat kym to vyrastie a potom ho rovno mozem skratit na minimum :/ zatial som nenasla ziadny extra zazrak, ale co mi na to ako tak pomahalo, ze tie nechty neboli ako papier, tak tablety GS Eladen..je to na vlasy, nechty atd..jedina vec ktora zatial ako tak pomohla, ale tiez necakaj zazraky po tyzdni..malo by sa to brat nepretrzite 2-3 mesiace..

    OdpovedaťOdstrániť
  7. to sa mi stáva úplne bežne a skoro stále

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Být tebou tak vyzkouším B-komplex. V lékárně stojí pár korun a účinky má na nehty, pleť a vlasy a vážně viditelné, nehty se mi po něm přestaly loupat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. po prve...rozstiepeny necht nemilosrdne odstrihnut. tak aby tam ta rozsiepena cast nebola vobec. inak sa ti to bude stiepat stale dalej a dalej. sally hansen (vsetky tie ich zazraky) su podla mna nanic, ma co viac - este viac mi skodili. samozrejme kvalitna strava plna vitaminov.

    lakovat tymto

    http://beautybybellatrix.blogspot.sk/2010/12/stiepanie-nechtov.html

    stylom...dva dni nalakovane iba tymto, potom odlakovat a naopak dva dni kremovat a mastit.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Určite by som problém riešila skôr zvnútra - doplnkami výživy (vitaminy, minerály), prípadne, ak nechceš do seba pchať tabletky, tak zmeniť alebo obohatiť jedálniček :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Taky mám zničené nehty.. Štve mě to!

    OdpovedaťOdstrániť