piatok 5. apríla 2013

Kozmetický tag

Ahojte kočky,
nedávno som vám spomínala, ako veľmi ma nadchla myšlienka rôznych tagov, ktoré kočky uverejňujú na svojich blogoch. Dnes vám opäť prinášam jedne z nich, na ktorý som tento raz naďabila u Petush-book
1. Ako často si za deň čistíš pleť?

Snažím sa 2x denne, ale priznávam nie vždy sa mi večer chce...no každé ráno, na to si potrpím až priveľmi. 

2. Aký máš typ pleti?

Moja pleť si niekedy robí čo chce, aspoň mám z nej taký pocit. No charakterizovala by som ju ako zmiešaný typ pleti. Miestami sa mi vytvárajú suché mapy v hlavne v  oblasti T-zóny, keď sa zase veľmi snažím dodať pleti hydratáciu, tak sa mi T-zóna akoby leskla, nie je mastná, len sa lesknem :) Ale moja pleť je aj veľmi citlivá, hlavne v zime a v lete.

3. Ktorý produkt momentálne používaš na odlíčenie/čistenie pleti?

Na odličovanie a čistenie pleti používam micelárku od Biodermy Sensibio H2O, momentálne Sensibio H2O AR, ktoré testujem a o nejaký čas sa môžete tešiť na recenziu. Ráno si však rada prepláchnem pleť vlažnou vodou, to je taký rituál, ktorý mňa spachtošku, ktorej aj polhodinu po prebudení dokážu klipkať oči, dokáže   taký vlažný šplech do tváre skvele prebrať a nabudiť.
4. Používaš peeling?

Používam, ale veľmi sporadicky. Nemám rada, keď mi voda tečie kade tade, počas toho ako si peeling odstraňujem z pleti. Navyše nech sa snažim ako snažím peelingové čiastočky si cítim neskôr na tvári, napriek tomu, žo som si dostatočne opláchla tvár. Mám radšej peelingy s jemnejšími abrazívnymi čiastočkami, z dôvodu, ktorý som spomínala už vyššie, že mám citlivejšiu pleť.

5. Aký pleťový krém používaš?

Momentálne od Biodermy Matriciane Multi-Défense, predtým som mala Hydrabio Riche, ku ktorému sa mienim vrátiť, keď dopoužívam spomínaný Multi-Défense. A prečo? Pretože mojej suchšej pleti viac vyhovuje.
6. Máš pehy? 

Mám a požehnane. No nie až tak, ale nepáčia sa mi na mne. Najmä v lete, kedy ešte viac vystúpia a sú viditeľnejšie. Naštastie ich mám len na pleti, zvyšk tela si viem celkom schopne aj opáliť, ale moja tvár len sčervená, a keď červeň ustúpi, pehy sú hnedšie a tón pleti zostáva bledý.

7. Používaš očný krém?

Tak toto je záležitosť, ktorú sem tam, keď mám nutkavú potrebu čosi riešiť, tak si ho aplikujem pod očné okolie. Niekedy som ho aktívnejšie využívala, v časom keď som brigádovala na nočných, ale momentálne mám dostatočný a kvalitný spánok, takže vyzerám ako človek, keď vstanem :)

8. Aký make-up momentálne používaš?

Momentálne dosť frčí BB boom, takže ich mám doma požehnane, keď však chcem a potrebujem docieliť dokonalejší, dlhodobo trvajúci krásny vzhľad, viem že sa môže spoľahnúť na Max Factor: Smooth Effect - 50 Natural.
9. Aký máš farebný tón pleti?

Vždy som si myslela, že žltý, bol to však moj subjektívny odhad, kedy som si niekedy fakt najmä v okolí pier, a hlavne v lete, kedy sú moje pehy výraznejšie všimla, akoby som mala fakt žltý nádych pleti. Ak neviete aký je ten váš pripájam vám menšiu nápovedu.
Nápoveda: 
Bledej pokožke porcelánovej, slonovinovej, olivovej až béžovej farby s ružovkastým nádychom hovoríme, že má ružový podtón a teda jej najlepšie svedčia studené farby. 
Pokožka s broskyňovým a zlatistým nádychom (často aj so zlatohnedými pehami) má žltý podtón a sedia jej teplé farby .

10. Čo si myslíš o umelých riasách? Používaš ich?

Umelé riasy som si raz kúpila v obchode, kde sa cena za všetko pohybuje v rozmedzí jedného eura. Nalepila som si ich kvôli fotkám, vydržali mi asi 5 minút /zrejme kvalita primeraná cene/. No pripadala som si zvláštne, vôbec nie prirodzene, cítila som, že mám na sebe čosi cudzie. Nevyhľadávam ich, ale vedia krásne zvýrazniť oči. Hlavne na také fotenie by som si možnože  v budúcnosti rada dodala nejaký efekt umelých rias, ale na bežné nosenie nič pre mňa.

11. Vedela si, že by si mala meniť riasenku každé tri mesiace?

Toto som nevedela, špirálu používam podľa toho, ako dlho mi vydrží, takže do koša letí, až keď sa mi zdá , že je vyschnutá.

12. Akú značku riasenky momentálne používaš?

Momentálne mi veľmi učarovala Maybelline: Colossal Volum` Express - Smoky Eyes. Krásne mi vytočí a zvýrazní ariasy, dodá čiero-čiernu sýtu farbu. Od prvého použitia som si ju zamilovala.
13. Používaš podkladovú bázu pod make-up?

Používam a veľmi som si obľúbila rôzne bázy. Najradšej mám od Rimmelu: Fix & Perfect Pro a od Dermacolu: Matt Control. Neviem posúdiť, ktorú som si viac obľúbila, obe mi veľmi vyhovujú.

14. Používaš podkladovú bázu pod očne tiene?

Nedám dopustiť na Eye Primer od Zoevy. S tout bázou mi vydržia očné tiene na svojom mieste, bez toho aby sa zlievali hádam aj 24 hodín vkuse. Navyše krásne zvýrazní pigmentáciu tieňov.
15. Myslíš si, že vyzeráš dobre bez makeupu?

Som veľmi pohodlný typ človeka, takže ak si mám vybrať, či si ráno zdriemnem o polhodinku viac alebo sa nalíčim, vyberám si prvú variantu. Nerobí mi problém vybehnúť nenalíčená do obchodu a kúpiť chýbajúcu vec v domácnosti. Samozrejme rada sa skrášlujem ako každá iná, no viem si vybrať, kde je vhodné nalíčiť sa  a kde sa zaobídem aj bez toho.
A čo vy kočky, myslíte, že ste krásne aj bez make upu? Alebo bez neho nejdete ani vyniesť smeti? Pochváľte sa!

7 komentárov:

  1. pekný tag :) ja tiež nemám problém výjsť nenalíčená von..ale záleží to od nálady:) niekedy mám chuť sa vychystať a niekedy vôbec :))

    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. páči sa mi to ... už dlho som nerobila žiaden tag a tento vyzerá zaujimavo ... Bioderma, Dermacol a Rimmel , značky ktoré nesklamú
    Purpurová Lastovička

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hezký článek:)

    Zvu tě k sobě na giveaway http://by-anett-s.blogspot.cz/2013/03/jarni-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tento TAG sa mi fakt páči...ako jeden z mála:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. pekny TAG, určite ho spravim, inak tiež za viac spanku, takže si pospim dlhšie ako by som si mala pristat a namalovat sa..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvely tag :) inak na peeling ti poradim taky maly trik - tiez som si ho nedokazala oplachnut z tvare bez toho, aby mi voda nestiekla za tricko, alebo aby som si nezamocila vlasy tak to teraz robim tak, ze peeling si spravim tesne predtym ako idem do sprchy si umyvat vlasy. Takto ma vobec netrapi, ze si pri oplachovani peelingu z tvare zamocim vlasy..atd :) vyskusaj, dufam, ze ti to pomoze :)

    OdpovedaťOdstrániť