utorok 23. apríla 2013

In der Sonne liegen...

Ahojte kočeny moje,
vonku je už pekných pár dní tak nádherné počasie, že som sa rozhodla konečne zahájiť opalovaciu sezónu :)  
Žiaľ musím podoknúť, že prvé spálenie sa na tvári mám už úspešne, neúspešne za sebou. Nakoľko som sa jedného krásneho dňa vybrala na korčule a následný pohľad do zrkadla mi dal peknú facku. Dva dni som chodila s červeným čelom a nosom :) Našťastie som bola  v pohodlí domova, tak sa to dalo ako tak zniesť. Nie darmo sa vraví, že jarné slnko je agresívnejšie. Dnes to už viem, a poučím sa nabudúce z vlastných chýb!

Keďže moja pokožka je taká, aká je, snažím sa dopriať jej kvalitnú ochranu vo forme vysokého SPF faktoru. Nemôžem si však odpustiť môj obľúbený olejček nubianček :) Tento však používam, keď už mám vystavanú, akú takú toleranciu na slnko. Olejček používam až na mliečkom ošetrenú pokožku a len na nohy od kolien dolu. S opaľovaním začínam postupne, najskôr len pár minút a postupne pridávam na intenzite. Dnes mám na pláne len nôžky a rúčky, takže plánujem vybehnúť na slnko v kraťasoch a tielku. 
Po prvýkrát  si doprajem špeciálnu starostlivosť v tyčinke, ktorá je vhodná na pery, nos, uši, znamienka a jazvy! Áno aj na jazvy, ktoré na svojom tele bohužiaľ mám - na kolene a stehne a na chrbte. Vždy som si tieto kritické partie natierala častejšie, než zvyšok tela, bála som sa, aby im slnenie neuškodilo. 
Nuž som zvedavá, ako bude prebiehať slnenie s mojimi pomocníkmi. Nakoľko podobne ako Photoderm Max, tak aj Capital Soleil sú pre mňa zatiaľ neznáme produkty, s ktorými nemám žiadnu, respektíve len sprostredkovanú skúsenosť.
***
Ako ste na tom so slnením vy? Už ste zahájili opaľovaciu sezónu? Aké produkty používate na ochranu pred UVA a UVB žiarením?

6 komentárov:

  1. Nubian používam každé leto :) Pekne sa po ňom opálim :) A Bioderma skvele ochráni :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. juj, mala by som ist skontrolovat, ci moje opalovacie naradicko uz nie je po zaruke :O vdaka za pripomenutie ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vidim, ze vsetci pomaly, ale isto zaciname mysliet na opalovanie sa, preto ak by sa ti este zisiel nejaky kremik na opalovanie, alebo po opalovani, pozyvam ta na svoju GIVEAWAY :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veru myslim, dnes som si objednala sprchac na zvyraznenie alebo zatrvanie opalenia...hlavne ze som biela ako hruskove h***o zatial :))) idem kuk tvoju GA :)

      Odstrániť