nedeľa 4. marca 2012

Garnier BB Cream: Miracle Skin Perfector

Zhruba pred tromi týždňami sa rozbehla na faceboovskej stránke Garnier-u kreatívna súťaž o BB krémy. Našou úlohou bolo vymyslieť čo najzmysluplnejší text, v ktorom všetky slová začínali na písmeno B. Tak som si teda sadla, vytiahla papier a pero, napísala si prvé slová, čo mi napadli, a potom som ich začala spájať do textu... No, ale moc spokojná som nebola, nedarilo sa mi... Tak som prešla na inú taktiku a zamyslela som sa, čo mi spojenie BB pripomína...a vtedy sa to stalo, v hlave mi zablikala kontrolka. Predsa Brigitte Bardot...
A tak vzniklo niečo takéto...

B.B. - Brigitte Bardot?
Božská Brigitte Bardot, biela bleduľka, blonďavá bábika, bohyňa?

B.B - Blemish Balm!
Brilantný, brutálny, božský, bezva, báječný, bombastický, bezchybný Beauty Balm!


Veľmi som si však neverila, chcela som, aby z týchto dvoch častí textu bolo vidieť ze BB nemám na mysli práve vyššie spomínanú francúzku, ale narážam na spojenie Beauty Balm, no ako to tak narafičiť, keď podmienkou boli slovká na začínajúce písmeno B? Nič to, snáď ma porota pochopí...A pochopili ;) Bola som veľmi rada, keď som svoje meno objavila na zozname 30 šťastných.
Asi o týždeň ma doma čakal balíček s BB krémom od Garnieru, spolu so sprievodným listom a pokynmi k testovaniu.
Na výber som mala možnosť dvoch odtieňov, svetlého a tmavého. Rozhodla som sa pre ten svetlejší.
BB krém Garnier /Beauty Balzam/ je inšpirovaný ázijským tajomstvom krásy pre bleskový a bezchybný vzhľad:
- zahŕňa v sebe novú generáciu starostlivosti o pleť s okamžitými viditeľnými a dlhotrvajúcimi účinkami,
- rieši všetky problémy pleti v jedinom kroku,
- novinka je určená ženám na celom svete.

Revolučná novinka BB krém Miracle Skin Perfector rieši 5 najčastejších problémov:
1. hydratuje po dobu 24 hodín,
2. zjednocuje tón pleti,
3. kryje nedokonalosti / ako sú drobné vrásky, začervenanie/,
4. rozžiari pleť,
5. SPF 15 chráni pleť pred UV žiarením.

Zloženie BB krému umožňuje pleti dýchať a zároveň diskrétne kryje. Obsahuje dva polyméry - lipidur - aktívne sa viaže na vodu a kyselinu hylauronovú v mikrokapsuliach, ktorá napomáha k väčšiemu zadržiavaniu vody v pokožke. Pri nanesení BB krému sa tieto čiastočky "rozbijú" a ich účinky pôsobia na pleť. BB krém obsahuje aj aktívne zložky derivát Vitamínu C - zvyšuje jas a rozžiaruje pleť a Minerálne pigmenty - vyhladzujú pleť.

Toľko informácií o produkte, ktoré uvádzajú oficiálne zdroje... A teraz prejdem k samotnému testovaniu produktu. Ako to naozaj je, či splní všetko, čo sľúbi alebo je to len obyčajný reklamný trik ;) 
Na mušku si zoberiem 5 v 1. Ako to naozaj je?

1. hydratuje po dobu 24 hodín
Hydratácia bola pre mňa dostatočná. Mám zmiešanú pleť, v okolí nosu sa mi zvyknú tvoriť šupinky, no musím poznamenať, že sa mi zatiaľ  vyhýbajú. Pred prvým použitím som použila peeling a zatiaľ sa statočne držím. Moja pleť pôsobí krásne a sviežo hydratovane.
 
2. zjednocuje tón pleti
Naozaj zjednotí, plne s tým súhlasím. Neviem, či viete, ale mám pehy. Moja pleť je preto bledá, ale zároveň aj červená v oblastí lícnych kostí a v okolí pier ma nádych akoby do žltej. Preto som bola veľmi zvedavá ako si s ňou BB krém poradí, keďže ako veľmi dobre vieme nie je to make up, ale krycí krém. Čo vidieť aj na jeho konzistencii, ktorá je menej hutnejšia. Moju pleť krásne zjednotil aj napriek jemnej vrstve, ktorá zostala po rozotrení krému.

3. kryje nedokonalosti / ako sú drobné vrásky, začervenanie/
Úplne sa stotožňujem s týmto tvrdením, ako som už spomínala moja pleť má sklon k začervenaniu sa, na čele mám napriek mladému veku pár vrások, v okolí nosu mám rozšírené póry... Pri týchto všetkých mojich nedokonalostiach mi bol BB krém veľmi vhodným a dobrým priateľom, ktorý mi podal pomocnú ruku. Trošku ma však sklamal, že nedokázal zakryť moje kruhy pod očami a ani viac prekryť akné. Ale BB krém nie je make up ani korektor, takže mu to nemám za zlé.
4. rozžiari pleť
Po nanesení sa moja pleť skutočne veľmi rozžiarila a odrážala viac svetla, vyzerala zdravšie sviežo. No časom cca po hodinke som si musela pleť prepudrovať, čo však nepovažujem za veľké mínus.
5. SPF 15 chráni pleť pred UV žiarením
Ťažko povedať, či naozaj chráni, to voľným okom spozorovať nedokážem, no myslím si, že určite áno. Dnes už väčšina make upov obsahuje ochranný faktor a som rada, že aj BB krém nezaostáva. Na denné bežné nosenie je 15stka dostatočná ochrana.

Na záver dodám asi toľko, že BB krém od Garnier-u som si veľmi obľúbila. Zostávam mu verná aj naďalej napriek tomu, že svoju úlohu testerky som splnila. Pevne verím, že vás zaujal a istotne ho vyskúšate aj vy. Jeho cena je  7,99 € a objem 50 ml, čo taktiež oceňujem - pri make upoch je obvykle objem 30 ml. Ale predsa, aby ste nevyhadzovali 8 € len tak do luftu, že som vám to ja odporučila, skúste si požiadať o zaslanie vzorky zdarma

6 komentárov:

  1. pokud to spravne chapu, tak je to neco jako podkladový make-up? či ještě lehčí ?

    Aneta Hačková Agnesylo@seznam.cz bal.č 1 :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. podkladovy make up priznam sa neviem co je ;) ale BB krem je spojenie hydratacneho kremu a lahkeho make upu

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aj ja som sa stala jednou z testeriek a som s ním plne spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No vidím to tak, že najbližšie si ho kúpim som zvedavá :)

    http://wenndy67.blogspot.com/2012/03/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. chcem sa opýtať, či je potrebné ho večer odlíčiť odličovačom?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. nevidim tu ten prispevok, ale niekto sa ma pytal ci je potrebne odlicit vecer BB krem odlicovacom, ja si kazdy vecer cistim plet cistiacou vodou a mliekom 2 in 1 od nivei ;) bez ohladu na to ci som bola nalicena alebo nie...no myslim ze BB krem nie je len obycajny krem, ale kryci a obsahuje v sebe hnedu pigmentaciu, takze by som odlicovala urcite

    OdpovedaťOdstrániť