nedeľa 28. decembra 2014

Nivea: Upokojujúca čistiaca micelárna voda 3 v 1

Ahojte kočky!
Na kozmetickom trhu je dostupných už niekoľko značiek, ktoré ponúkajú vo svojom sortimente micelárnu vodu a jednou z nich je aj Nivea. Priznám sa veľa micelárok som teda nevyskúšala, toto bola moja druhá :) Nemusím vám asi vravieť, ktorá micelárna voda bola mojou prvotinou, snáď postačí len toľko, že je asi najznámejšou. Ale táto od Nivei je celkom príjemná a cenovo dostupná varianta.

Odstraňuje mejkap, čistí a hydratuje v jednom. Vďaka obsahu dexpantenolu a oleja z jadierok hrozna je šetrná k citlivej pleti a zároveň efektívna pri odstraňovaní nečistôt. Nie je parfumovaná, neobsahuje farbivá ani parabény, a tak zaručuje absolútnu šetrnosť k pleti.

Micelárka od Nivei má u mňa veľké plus a to práve preto, že je určená pre citlivú pleť. Moja pleť žiaľ citlivá je, takže mi nesadne hocičo. Aj keď niekedy mám dojem, že ten, či onen produkt je fajn, časom mi na ňom začne niečo prekážať a som nútená obzerať sa po niečom inom. Preto som ani nikdy veľmi nešpekulovala a bola som spokojná s tou micelárkou, ktorú som používala už nazvime to pekných pár rokov. Ale, keď núkajú tak ber :D A rozhodla som sa skúsiť na vlastnej koži inú micelárnu vodu od inej značky no tiež pre citlivú pleť.
Micelárna voda naozaj šetrne pôsobila na moju pleť, nepociťovala som žiadne pocity štípania, či iné dráždenie, vhodná bola aj na odičovanie očí, ale pri vodeodolných produktoch trošku zaostávala, ale to jej nemám vôbec za zlé, keďže sa nikde nepíše, že by to bolo jej funkciou. Takže som si zvykla radšej najskôr odlíčiť oči očným odličovačom, a potom zvyšok tváre a ešte raz prečistenie očí práve micelárkou. 
Ako som už spomínala micelárna voda teda moju pleť nedráždila, ani nijak nevysušovala, pretože jej dobrou vlastnosťou je práve hydratácia pleti. Priznám sa často ma trápia suché mapy ma mojej pleti, aj momentálne mám suchú mapu na krku, o ktorej som premýšľala, či to nie je reakcia na zimu.  Stačí mi raz zanedbať večerné čistenie a nakrémovanie pleti a som tam kde som nechcela byť. Vtedy siaham po klasickej plechovke a teda aspoň pre mňa zázračnom kremíku Nivea, ktorý je podľa mňa naj krémik pod slnkom, aj keď niekedy moju pleť až moc premastí, ale ako prvá pomoc na suchoty je to pravé orechové, aspoň pre mňa :) Micelárka pleti dodá pocit hydratácie, krásne ju očistí a nezaťaží. Takmer vôbec necitím žiadnu vôňu, čo ma trošku prekvapilo, nakoľko som naučená na klasické niveovské vône, ale parfumácia by zbytočne mohla dráždiť citlivú pokožku, takže chápem absenciu vône.
Balenie je také primerané - 200 ml, vrchnáčik je primeraný celkom vhodne naň položite tampónik a nadávkujete si primerané množstvo micelárky.
Ak by som mala porovnať Niveu s mojou obľúbenou Biodermou, takje to tak pol na pol. Cenovo vyhráva Nivea, využiteľnosťou pri odmaľovávaní a čistení pleti zase Bioderma. 

3 komentáre:

  1. Micelárnu vodu som mala tú česť už vyskúšať a nevyhovovala mi natoľko, aby som sa k nej vrátila, jednak nevonia a jednak moju pleť dosť zaťažuje, zanecháva na nej taký mastný povlak, film čohosi, nie je to príjemný pocit plus oči odličuje slabo. Ale zase na druhej strane nie je úplne zlá, oproti Sensibio od Biodermy je to určite nebo a zem, Sensibio neznášam, vytvára na mojej pleti ešte horší pocit ako táto Nivea, taký lepkavý.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. moc hezká recenze děkuji :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja ju momentalne doma pouzivam a je podla mna fakt super, mne sadla vyborne :)

    Pozyvam na sviatnocnu giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/12/stastne-vesele-vianoce.html

    OdpovedaťOdstrániť