pondelok 21. júla 2014

Slnenie s Biodermou...

Ahojte žienky moje :)
Trošku dosť som vás zanedbávala, no nebola som doma...bola som na dovolenke :) Nebola to síce žiadna luxusná destinácia, ani more... ale slnka a vody som si užila až až :) Vedela som, že niečo podobné si s kamoškami a áno aj s jedným chlapom, na ktorého sme stále zabudali...bo vety, ktoré začínali podobnou frázou: "Baby,..." a končili smiechom, že veď máme aj chlapa, respektíve nosiča kufrov ako kamoška svojho drahého nazvala :) Takže, aby som dokončila myšlienku :) Vopred sme sa dohadovali, že čosi spáchame, takže som si recenziu na slnečné produkty nechávala na neskôr, keď ich otestujem inak ako len doma v bazéne na záhrade :) 
Bioderma, respektíve Lucka mi pred letom zaslala pár produktov na otestovanie a medzi nimi aj týchto troch krásavcov, o ktorých vám dneska poviem čosi bližšie. Respektíve len o dvoch z nich... O Photoderm Bronz SPF 15 sa nebudem vyjadrovať, keďže som potrebovala trošku vyššie SPF k vzhľadom na môj fototyp, no vlani som sa o jeho súrodencovi vyjadrovala TU.
Začnem pekne po poriadku, najskôr sa totiž logicky treba slniť, aby sme potom mohli ratovať, aj to trošku prehnáme...áno prehnala som...a skuvíňam ešte aj teraz...no bolesť sa dá krásne zmierniť, o tom trošku neskôr :) 
BIODERMA Photoderm BRONZ Olej SPF 30
Olej na opaľovanie to je moje, mám dojem, taký svoj subjektívny pocit, že sa krajšie opálim, ak použijem olejček namiesto mliečka na opaľovanie. Vždy som tak podvedome siahala po olejoch, ak som sa aj natrela mliekom na opaľovanie na nohy som si musela dopriať ešte aj olej, nech sa mi krajšie a rýchlejšie opália. Keďže moje nožky sú skôr biele ako hnedé a ťažko sa mi opaľujú, ale to asi každej jednej z nás :) Veľmi ma olej potešil, aj jeho SPF 30, ktoré mi príde také ideálne, zlatá stredná cesta, ani nízke ani zbytočne vysoké.
Vlastnosti Bioderma olejčeku:
- je jemne parfumovaný a vodeodolný,
- veľmi príjemná textúra- transparentný olej,
- nezanecháva mastné stopy,
- určený pre aplikáciu na tvár, telo aj vlasy (pokožka hlavy),
- bunková ochrana = α tokoferol (vitamín E= antioxidant),
- obsahuje komplex BRONZ = stimulácia prirodzeného opálenia,
- bez alkoholu, parabénov - rešpektuje kožný hydrolipidický film, zaisťuje najlepšiu toleranciu,
- neobsahuje chemický filter Octocrylene,
Aplikujete klasicky, nastriekate na pokožku a rozotriete, aplikáciu oleja treba pravideľne opakovať, ja som sa natierala cca každé dve hodinky, no aj napriek tomu som sa spálila v oblasti dekoltu, ramien a vrchnej časti chrbta:( Samozrejme, bola som stále na slnku, viem aj to, že pokožka je v týchto miesta najnáchylnejšia na spálenie, vždy sa spálim na pleciach a dekolte, nech sa akokoľvek snažím, tomu zabrániť ...preto som potom neskôr nepoužila mlieko na opaľovanie v spreji so SPF 15....na druhý deň som si dopriala rovno 50tku, ktorú som si pribalila na tvár :) Olejček nie je priehľadný, je taký skôr zlatavý a obsahuje jemné zlatisté čiastočky, ktoré krásne odrážajú slnečné lúče :)
Na citlivú kožu som potom večer a aj ráno aplikovala SOS sprej po opaľovaní. Inak na olejček nemám ťažké srdce, aby ste si nemysleli :) Stotožňujem sa s tvrdením, že nezanecháva mastné stopy, aj na dlaniach som cítila skôr taký nie mastný ale šmykľavý pocit, ktorý sa zakrátko stratil. Nemilo nás však prekvapilo, že pri vyjdení z vody zostal sestrin biely vršok plaviek fľakatý / také žlto-zelenkavé škvrny/, no doma sme plavky zamočili a pekne sa to vypralo. Takže sme rady, a jedna rada teda pozor na biele plavky, ja som mala tmavohnedé a žiaden problém nevznikol :) 
Doporučená prodejní cena: 19,90€ (200ml)
Photoderm AFTER SUN SOS sprej
Intenzívny, uklidňujúci a hydratačný sprej na citlivú a podráždenú pokožku celého tela.
Vlastnosti SOS spreja:
- dodáva pokožke pružnosť a jemnosť,
- okamžite ukľudňuje pokožku spálenú a poškodenú slnečným žiarením = Enoxolon,
- hydratuje a obnovuje kožnú bariéru = Glycerin + Sodium PCA,
- vhodný aj na citlivú detskú pokožku (pre celú rodinu),
- predlžuje prirodzené opálenie,
- chladivý sprej s efektom hmly, ktorý nie je potrebné roztierať,
- príjemná, ľahká a svieža parfumácia,
- bez parabénov,
- hypoalergénny.
Je vhodný na citlivú pokožku, prehriatu a slnkom spálenú pokožku.
Sprej treba pred použítim petrepať, inak vás zaskočí biela pena, ako mňa :) Sprej príjemne schladí pokožku, ihneď pokožku upokojí, dodá pocit hydratácie. Dodá vám super pocit úľavy, priam v momente ako sa dotkne vašej pokožky a tento pocit trvá aj vyše hodiny, či dvoch. Je to ten najlepší prostriedok v starostlivosti o spálenú pokožku, aký som kedy mala, mlieko po opaľovaní je síce super, ale nezbaví vás bolesti, páľavy ako tento sprej. Jednoznačne odporúčam.
Odporúčaná cena: 13,90 € (125 ml)
Mali ste možnosť skúsiť novinky od Biodermy na leto 2014? Čo vravíte hlavne na tieto dva zaujímavé produkty, o ktorých som sa dneska zmienila? Potešil vás olej, ktorý pribudol do sortimentu slnečnej kozmetiky z radu Photoderm?

1 komentár: