piatok 2. augusta 2013

Ozdobte si nechty fóliou!

Príjemný letný podvečer, 
už nejaký ten mesiac som mala doma fólie na nechty, ktoré mi na zrecenzovania ponúkol e-shop kkcenterhk.com. Mohla som si vybrať cez rôzne kamienky, umelé ozdôbky, ale aj fólie. Keďže som s takým niečim dovtedy nemala žiadu skúsenosť, vybrala som si práve tie. Najviac sa mi páčili tieto tri, ktoré vidíte na fotke. Samozrejme mi bolo zaslané aj špeci lepidlo vo forme akoby laku na nechty, bez neho by som totiž fóliu na nechty nedostala asi žiadnym zázrakom :)
Fólie na nechty z kkcenterhk.com
Fólie mi prišli domov v priebehu týždňa až dvoch, naozaj veľmi šikovne, na to že ku mne cestovali až z Číny. Veľmi som sa z nich tešila a hneď som si musela čo- to odskúšať aspoň na jeden necht. No...prvé pokusy boli všeliaké, bola som viac menej aj dosť sklamaná. No s postupom času som prišla na super triky a grify, s ktorými sa samozrejme podelím. 
Postup ako si môžete svoje nechty ozdobiť fóliou je nasledovný.
1. Najskôr si nechty nalakujte podkladovou farbou, či už priehľadnou alebo nejakým pekným lakom. Ide o to, že napríklad pri fólii E13 mi lepidlo dobre nereagovalo s holým odlakovaným nechtom. Krajšie sa s ním pracuje, ak máte na nechte nejaký ten lak.
2. Počkajte, kým vám podkladová vrstva laku dostatočne uschne.
3. Špeciálne lepidlo si prenesiete na necht podobne ako keď si lakujete nechty. Dbajte na to, aby bol celý necht od kraja ku kraju krásne pokrytý sýtou bielou vrstvou lepidla.
4. Počkajte, kým sa vám farba lepu na nechte zmení z bielej na priehľadnú. Kľudne počkajte aj o minútku dlhšie. Párkrát sa mi totiž stalo, že sa mi nepreniesla krásne celá fólia na necht, zostávali mi také menšie mapky s neotlačeným vzorom.
5. Keď je lepidlo už priehľadnej farby môžte prejst k aplikácii fólie na nechty. Fóliu som si vopred nastrihala na primerane široké kúsky. Vzhľadom k tomu, že mám dosť krátke nechty aj keď sú dlhé som si mohla dovoliť prestrihnúť pásik na polovicu a použiť ho tak až na 2 nechty :) Fóliu prikladáme na necht lesklou časťou nahor. Za pomoci vatovej tyčinky, či pomarančového drievka jemne pritlačte na necht, dôraz dbajte na okrajové časti nechtu. 
6. Po chvíľke môžte jemne ozdvihnúť kúsok fólie a jemne ju celú akoby zlúpnuť dolu.
7. Nechty treba ešte pretrieť Top Coatom.
E13 + O.P.I. - Pamplona Purple
E26 + Elf - Mint Cream
E28 + Maybelline: Colorama - 254
Teraz, keď už vieme ako sa nechty zdobia fóliou by som ešte rada upozornila na pár smutných vecí. Napríklad pri dlhších nechtoch sa i fólia dosť ťažko darila preniesť na necht bez toho, aby sa mi trošku nepokrčila. Nie je to vidieť, no ja o tom viem a tým pádom mi vadí, že tuto to mám trošku nedokonalé :) A trošku horší fakt je ten, že krásny efekt fólie sa ledva dožije dvoch dní. Proste schádza zo špičiek, zošúchava sa ľahko pri nejakej činnosti, skrátka je to krása na efekt a na nejakú príležitosť, dlhodobejší zjav nečakajte. Ale aj napriek tomuto by som fólie ako nápad vôbec neodcudzovala. Na nechtoch rada ulietavam a experimentujem, takže ma skúsenosť s fóliami potešila a obohatila. Nebudem sa s nimi hrať často. ale svoje miesto u mňa majú a raz za čas, na nejakú príležitosť sa nimi určite ozdobím. 
***
Máte vlastnú skúsenosť s fóliami na nechty? Ako sa vám páčia? Používate ich často, alebo sa vám s nimi nechce hrajkať?

11 komentárov:

  1. skor by som už použila nálepky, ale aj toto vyzerá zaujímavo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. najviac sa mi paci ta E13 ale kedze je to trosku pracne a ja som dost leniva aj na lakovanie samotne...ostanem zatial pri klasike. ale vypada to super ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak nad týmto rozmýšľam už dlhšie. Ale si ma prekvapila tým, že ledva vydržia dva dni, pretože som myslela, že to bude neičo, čo vydrží aj týžden...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vydrzat vydrzi ale ja uz ked mam milimeter osuchany ma mrle zeru a ked uz trosku viac chcem to prec potom to uz vydzri len tie spicky su problematicke neviem preco skusala som aj ozaj vela nadlaku ale tuto chybicku som este nevychytala

      Odstrániť
  4. To je to nejhezčí letní zdobení nehtů, jaké znám. Je nejvyšší čas se pořádně rozjet a taky si nějakou zábavnou folii pořídit ;-).
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
  5. váááááááááááááááááááááááv
    ja mám doma tiež fólie ale moje prvé pokusy boli dosť o ničom

    OdpovedaťOdstrániť
  6. vypadá to fantasticky!!! :) já si teď pořídila samolepky na nehty od Miss Sporty, mám jich už pár dní a drží jako přibité a hlavně odpadlo čekaní na to, až zaschne lak :D

    P.S. Ráda bych tě pozvala na Giveaway na mém blogu:)

    http://estrella-2012.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť