piatok 16. augusta 2013

Genera: telové mlieko do sprchy (vs. Nivea)

Ahojte!
Neviem ako vy, ale ja som si nejako uvedomila, že v lete kozmetiku a nejaké tie svoje rituály ani veľmi neriešim. Čomu sa najviac venujem je predovšetkým sprcha, sprcha a ešte raz sprcha. Ale to zrejme my všetci. Nelíčim sa takmer vôbec, nechávam pleť dýchať. Moje sústredenie prešlo z tváre na telo :) Preto tu mám dnes opäť jednu recenziu, ktorá sa týka sprchya následnej starostlivosti o pokožku tela ->  telové mlieko do sprchy.
Nielen Nivea má svoje telové mlieko do sprchy, ale aj talianska značka Genera. Priznám sa, donedávna mi táto značka nič nehovorila. Až do chvíle, kým som si v mailoch nenašla ponuku na spoluprácu s eshopom nádherný obchod, s podotázkou, či by mi nerobilo problém testoať práve telové mlieka do sprchy.
Táto myšlienka ma veľmi nadchla. Mliečka do sprchy od Nivei som si ma celkom získali, ale možnosť porovnať rovnako zameraný produkt inej značky, to je  predsa to, čo ma baví: testovať, porovnávať, hľadať lepšie alebo rov nako dobré za primeranú, či lepšiu cenu. Samozrejme kvalita produktu je na prvom mieste. Nerobí mi problém priplatiť si, viem si však určiť priority. Nie som typ človeka, ktorý by bol vyhradený na zvučné mená, či značky. Platím si za kvalitu a nie značku...

V nasledujúcich riadkoch sa vám pokúsim zhrnúť pár poznatkov a faktov, ku ktorým som dospela na základe porovnania telového mlieka do sprchy značky Genera a Nivea.
Objem
Nivea - 200 a 400 ml.
Genera - 250 ml.
Cena
Nivea - 4,60 a 5,67 Eura.
Genera - 2,30 Eur.
Typ produktu
Obe značky majú v ponuke  hydratačné a výživné telové mlieko do sprchy pre normálnu a suchú pokožku.
Použitie
Majú obe rovnaké - klasicky sa osprchujete a následne na mokrú pokožku nanesiete primerané množstvo telového mlieka, ktoré potom ešte osprchujete, aby sa uvoľnili látky, ktoré sa pri dotyku s vodou aktivujú. Genera sa dá navyše použiť ako aj klasické telové mliečko, bez nutnosti oplachovania.

Genera telové mliečka  do sprchy majú o čosi redšiu konzistenciu ako tie od Nivei, tým pádom sa mi lepšie a rýchlejšie rozotierajú po pokožke. Tým že sú o čosi menej husté, miniem pri sprchovaní menšie množstvo, takže z hľadiska úspornosti Genera vedie. Ale celkovo je spotreba telového mlieka do sprchy výraznejšia ako pri klasickom telovom mlieku. I keď by malo stačiť klasické množstvo, ako pri natieraní sa po sprche, mne to akosi nestačí :) Asi si rada doprajem viac :))) Čo ma však sklamalo je slabšia vôňa telových mliek značky Genera. Po sprche takmer ani necítim ako mlieko vonia. Tie niveovské si ma opantali vôňou typickou pre túto značku, hlavne čo sa modrého týka. Práve po tomto výživnom mlieku siaham viacej, keďže mám dosť suchú pokožku, hlavne na nohách. Čo sa týka balenia, mám radšej typ produktov "postavených na hlavu," ako sú aj mliečka od Nivei. Genera však má rovný povrch vrchnáku, takže hravo zvládne stojku pri dopotrebovávaní. Nemám rada, keď pri mínaní produktu musím čakať, kým sa mi podarí dostať obsah do dlane. Výhodou telového mlieka Genera je možnosť využitia produktu ako klasického telového mlieka. Čo sa týka ceny telového mlieka Genera, je výrazne priaznivejšia ako pri Nivei. Avšak nákupy cez eshop + následné poštovné, o tom by sa dalo dlho polemizovať...pri väčších objednávkách sa však táto položka stáva zanedbateľnou.
Sama neviem, ktorý produkt je lepší, myslím že oba majú svoje klady aj zápory a je len na vás, čo vám viac vyhovuje. Z hľadiska viacúčeľnosti produktu by som volila radšej telové mlieka do sprchy značky Genera.

4 komentáre:

  1. Pekná recenzia, som rada, že som spoznala novú značku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Genera vyrobky su dodavane aj do predajni, ale s tym postovnym to nie je az take zle :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. o značce Genera slyším poprvé a hned mě zaujala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Genera značku vůbec neznám ale díky za tip ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť