sobota 30. marca 2013

Tag: This or That

Ahojte,
v poslednej dobe ma veľmi začalo baviť vypĺňať alebo uverejňovať na mojom blogu rôzne tagy :) Vždy, keď objavím na niektorom z mnohých blogoch, ktoré sledujem nejaký ten tag, ihneď sa mi spustí v hlave prúd myšlienok ako by som na otázky odpovedala ja :)
Tento tag som zbadala na blogu Svět podle S. a rozhodla som sa ho zúčastniť aj ja :)
1. Bronzer alebo lícenka?
Jednoznačne lícenka! Bronzer používam minimálne, v letnom období aj to nie pravideľne. Lícenkou si rada podtrhnem lícne kosti, avšak len pri večernom líčení. Cez deň sa zaobídem bez oboch.

2. Linky alebo riasenka?
Špirála, bez nej si neviem predstaviť líčenie očí. Keď nemám čas sa líčiť, použijem aspoň špirálu. Linky používam výnimočne, nie vždy sa mi podarí krásne nakresliť líniu, a keď soms  prvou spokojná, 
tak tú druhú ako na potvoru domrvím :) Ak mám však dostatok času venovať sa líčeniu, v kľude, 
bez stresu a zhonu si linku nakreslím.

3. Make up alebo korektor?
Make up! Alebo nič :) Korektor používam len na kruhy pod očami. Našťastie nemám problematickú pleť,
keby tomu bolo tak, určite by som bez korektoru nevyšla von :)

4. Neutrálne alebo farebné očné tiene?
Najradšej mám prirodzené odtiene.  Prírodné, zemité, bronzové, neutrálne, jemné - všetky odtiene hnedej sú  v mojej kozmetickej taštičke vítané :) Môžem však aj zelenú, či fialovú farbu očných tieňov. Z duše neznášam modré, podľa mňa táto farba nejde nikomu, ale fakt že nikomu. Dodnes mám traumu zo spolužiačky, ktorá si k modrým očiam naniesla modré očné tiene, dokreslila modrú linku, ako na horné, tak aj dolné viečko a ešte to zakreslila farebnou modrou špirálou za 49 centov!

5. Štetce alebo hubky?
Jednoznačne štetce! Hubku som použila naposledy dobrých pár rokov dozadu. Veľmi by som však chcela vyskúšať Beauty Blender. Ak ho niektorá máte, napíšte mi do komentárov, aké sú vaše skúsenosti s ním, ako sa vám s ní pracuje, a podobne. Ďakujem :)

6. Nechty - dlhé alebo krátke?
Polodlhé, také 3 mm :) Keďže moje krátke nechty sú ultra krátke. Okrem toho som si všimla, 
že viac vyjdem mimo a urobím viac škody ako úžitku, práve vtedy, keď mám krátke nechty. Dlhé nechty 
mi zase prídu ako nejaké pazúriská, keď ich mám odlakované, keď sú nalakované sú veľmi estetické, ale častejšie nimi niekde zabrdnem a zle sa mis  nimi píše na klávesnici.  

7. Nechty - umelé alebo prírodné?
Jednoznačne prírodné. Prešla som si aj fázou gélových nechtov, dokonca mám doma sadu na gélové nechty. No moje prírodné nechty, veľmi trpeli, boli krehké jemné, štiepili sa mi, som rada, že sa mi zregenerovali. Niekedy síce mám také nutkanie spraviť si gélovky, no keď si spomeniem, koľko času trvalo, kým sa nechty spamätali, viem že mi to za to nestojí. Krásna manikúra sa dá vykúzliť aj na prirodzených nechtoch. Okrem toho som povaha, ktorá je za prirodzenosť, po týždní mi gélové nechty už prišli na obťiaž. Dokonca aj pohľad na nechty a rovnaký vzhľad tak dlhú dobu ma nebavil a túžila som po nejakej zmene.

8. Telové mlieko alebo maslo?
V tomto prípade mi je to v podstate jedno. Ale asi by som sa priklonila na stranu telového mlieka, keďže si nerada pchám prsty do niečoho, čo mi potom vlieza pod nechty a podobne :)
Dôležité sú však pre mňa vlastnosti telového mlieka alebo masla. Moje nohy sú často suché, takže ich treba hydratovať. Ďalej mám rada, ak sa mlieko rýchlo vstrebe a nezanecháva mastný pocit.

9. Móda - rifle alebo tepláky?
Rifle, rifle, rifle. Tepláky nosím jedine na doma. 

10. Móda - dlhý alebo krátky rukáv?
Tak toto viem veľmi dobre. Krátky! Aj teraz tu sedím v tričku na krátky rukáv. Osobne som sa pristihla pri tom, že mám doma len dve tričká na dlhý rukáv! Ako vážne, nerátam mikiny a svetre. 
Mám čierne a tyrkysové triko, ktoré nosím pod predĺžené roláky bez rukávov. Keď má byť rukáv dlhší, tak taký 3/4 je ideálny. 

11. Móda - šatky alebo čapica?
Ani jedno. Čiapky nosím, len keď viem, že prídem domov za tmy. Prídem si v nich ako debil :P Moje vlasy sa rýchlo mastnia, a potiť ich pod čiapkov im na kráse nikdy nepridalo. 
Navyše mám vlasy na môj vkus dosť riedke a ich objem pod nosením čiapky vždy spľasol. 
Šatky momentálne nenosím, i keď bola doba, že som ich mala doma zo desať. Na vonka mi stačí pekný šál, ktorý po príchode do tepla vyzlečiem spolu s kabátom.

12.  Bodky alebo pásiky?
Ani jedno ani druhé. Respektíve aj -aj. Veľmi neuprednostňujem geometrické vzory v oblečení. Keď už niečo viac abstraktnejšie. Čo sa týka nail artu, tu vedú bodky, na pásiky sa mi trasie ľavá ruka, ale lepiaca páska je skvelý pomocník :)


13. Drdol alebo cop?
Z každého copu, ktorý si spravím sa do hodiny stane drdol. Takže drdol. To je moje, čím strapatejší, tým lepší!

Máte rady rôzne tagy? Viete o nejakom, do ktorého by som sa mohla zapojiť? Poprosím link priamo na tag, alebo jeho názov do komentáru. Ďakujem :) Budem rada, ak sa aj vy zapojíte do tohto tagu, rada vás bližšie spoznám. 

6 komentárov: