pondelok 30. januára 2012

Lakovanie nechtov za pomoci špongie

Ahojte, dnes som sa rozhodla bližšie vám predstaviť techniku, vďaka ktorej budete mať krásne nechtíky.
Je ňou lakovanie nechtov za pomoci špongie :)
Je to veľmi ľahká a nenáročná technika, a nie je na ňu nič extra potrebné..

Budeme potrebovať laky na nechty / vo farbe želanej kombinácie nechtov/ priesvitný lak /ako podklad aj ako fixácia a zabezpečenie lesku/ , špongia / postačí obyčajná hubka na riad/, poprípade štetce na nail art.
Ako názornú ukážku som sa rozhodla pre tigrované nechty, keďže sú ešte stále v móde zvieracie vzory.

Tak poďme na to...

Na začiatok si pretrieme nechtíky priesvitným lakom, potom môžeme začať vytvárať umenie na nechtoch za pomoci špongie a to tak, že na kraj hubky kvapneme dostatočné množstvo laku (zhruba 2 kvapky), pretože niečo sa vsaje aj do hubky, tak aby bolo aj s čím lakovať :)Keď už máme hubku s lakom nachystanú, začneme jemne vtláčať lak na necht, zhruba od polovice nahor, z jedného kraja na druhý, pohyby môžme aj opakovať, kým je vrstva vtláčaného laku dostatočná.
Potom už len počkáme, kým nám žltá vrstva uschne.
Keď nám už prvá vrstva farebného laku na nechtoch uschla, môžeme prejsť k nanášaniu druhej vrstvy a to tak isto, ako pri predchádzajúcej. Zmena nastáva len pri ploche nanášania - nánašame od polovice žltej vrstvy smerom nahor :)
Opäť počkáme, kým nám vrstva laku uschne a ak nám postačí takéto základné lakovanie nechtov, môžme nechty pretrieť povrchovým lakom pre väčší lesk nechtov.

Ak nie, môžeme pokračovať ďalej v skrášlovaní nechtov. Napríklad vo vytvorení tigrích nechtov za pomoci tenkého štetčeka na nail art a čierneho laku na nechty, kedy tenkými ťahmi smerov od kraju do stredu nechtu potiahneme 3 čiarky zľava aj sprava.
A takto už vyzerajú upravené nechtíky za pomoci špongie a štetcov na nail art po pretretí povrchovým lakom Top Coat pre väčší lesk nechtov :)


A takto už vyzerajú upravené nechtíky za pomoci špongie a štetcov na nail art po pretretí povrchovým lakom Top Coat pre väčší lesk nechtov :)

1 komentár:

  1. toto som už robila, ale ani ma nenapadlo spraviť ak dve farby, asi si spravím dúhové nechty :)

    OdpovedaťOdstrániť