pondelok 6. januára 2014

Dermacol: make up špongia

Ahojte!
Dnes tu mám pre vás jeden článoček, aspoň myslím, že sa veľmi vykecávať nebudem, no ale veď uvidíme. Budem sa bližšie venovať hubkám, alebo pre mňa sympatickejšiemu slovu špongiám na make up. Neznášam slovo hubka, huba, hríby, aj dneska na obed sme mali...škoda rečí. Špongia je pre mňa oveľa krajšie slovíčko. Niekedy som si zvykla nanášať make up prstami, potom som si objednala sadu štetcov a prešla som na aplikáciu štetcom, no moc mi to nešlo a opäť som sa vrátila k prstom. Som rada, že som objavila špongie na make up, aj keď trošku mi trvalo nájsť si k nim cestu. Prečo? Čítajte ďalej a dozviete sa....
 Hubky na make up
Jemné penové hubky umožnia rovnomernú a zároveň príjemnú aplikáciu make-upu. Sú ideálne pre nanášanie a tieňovanie make-upu na ťažšie dostupných miestach. V balení sa nachádzajú 4ks - ružové a biele špongie. Cena za balenie je1,49 €.
Moja prvá skúsenosť s týmito špongiami bola asi taká, že som sa nestačila diviť, kde sa stráca všetok make up, prečo som musela použiť asi trojnásobok množstva, na aké som bola zvyknutá predtým. Ono samozrejme špongia do seba čo-to vsaje, ale nečakala som, že má až takú super absorbčnú schopnosť. Naučila som sa používať špongiu skôr na dolíčenie tváre, nie na celkovú aplikáciu make upu. Klasicky ako som bola naučená som si naniesla make up prstami a už len za pomoci hubky krásne doťukla líčenie. So špongiami sa dajú krásne prekryť nedokonalosti na pleti, skvelo sa mi s nimi rozotiera make up dostratena, v oblasti pri vlasoch a pekne sa nimi dá vklepkať aj korektor. Páči sa mi trojuholníkovitý tvar špongie, úzkou časťou sa veľmi ľahko pracuje s make upom pri nose, alebo pri aplikácii korektoru pod okom a podobne. 
Čo sa týka čistenia špongií, tak sa nečistia až tak skvelo ako by som chcela, tým že majú super savú schopnosť, nesmie vás prekvapiť nekonečné množstvo špiny, ktoré z nich pri čistení vyjde. Nepodarilo sa mi dokonale ani raz vyčistiť špongiu, a asi už nikdy nebude taká krásna bielunká ako je tá na fotke...kvôli tomu absentuje aj posledná 4-tá špongia z balenia. 
***
Používate hubky respektíve špongie na make up? Vyhovujú vám? A čo vravíte na tieto od Dermacolu?


13 komentárov:

  1. hubky nepouzivam vobec, nevyhovuje mi tento sposob aplikacie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nikdy som veľmi hubky nepoužívala, nepracovalo sa mi s nimi dobre. Momentálne sa snažím prísť na to, ako nanášať makeup štetcom. Najlepšie sa mi nanáša prstami :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hubky nepouzivam,a le beauty blender ano..a je to dost podobne.. striedam ho stetcami a niekedy aj prstami :)

    Viva la Vida Dorota

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já je také moc nemusím, ale nikdy neříkej nikdy. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. neviem si k nim nájsť cestu. Mám môj H51 od Hakuro a ten je na make-up pre mňa neprekonateľný, pokiaľ chcem vyššie krytie. Keď mám pleť v pohode, riešim to len prstami a BBčkom

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja v podstate používam už len špongie. Mne sa osvedčilo špongiu namočiť, pôvodne to síce nemalo nič spoločné so vsakovaním make-upu, ale mám pocit, že to pomáha. Aj keď možno to mám len nejako falošne vsugerované:) Ak už nič iné, tak make-up pôsobí prirodzenejšie, ak ho nanášam vlhkou špongiou.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dalila dobre napísala, že špongia sa odporúča používať vlhká vtedy ževraj najkrajsie ukáže efekt. Ja osobne špongie nepoužívam, zvykla som si na štetce:)

    Pozyvam na Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tyhle houbičky moc nemusím, jak říkáš moc žerou make-up.. Já nanáším štětcem a jsem spokojená :))
    www.bysharka.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja osobne používam štetec na krycí krém, hubky som ešte neskúšala a popravde, asi ani nevyskúšam, nejako sa mi ten spôsob nepozdáva :)

    Nikkienka

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Používam špongie na make-up a vyhovuje mi to... :) je to ľahšie a oveľa rýchlejšie ako s prstami, hlavne keď sa niekam ponáhľam... Možno to po prvý krát nebude 100 percentné ale naučíte sa s tým... Každopádne odporúčam každému :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ,Mne sa najlepšie nanáša make up štetcom na podklad. Mám overené všetky spôsoby. Tento je najšetrnejší aj k pleti, aj k produktu :) Stačí málinko make upu a dokážem ho naniesť na pleť rovnomerne v ultra tenkej vrstve.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. mame dermacolacky blender a je perfektný..teraz ho mame v ruzovej z notina a nema chybu

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ja nanasam vylucne s beautyblenderom v tvare kvapôčky a krásne splýva obrysom s mojou tvárou a tak vytváram pomerne rýchlo jemnú rovnomernú vrstvu make up

    OdpovedaťOdstrániť