utorok 24. septembra 2013

Bottega Veneta

Ahojky :)
Dávno som tu nemala voňavú recenziu, tak som sa rozhodla napraviť to! Najnovšim prírastkom na mojej poličke s parfumami sa stala Bottega Veneta, ktorú vytvoril preslávený parfumér Michel Almairac. Vedeli ste, že sa stala EVA vôňou roka 2011?
Bottega Veneta sa stala značkou luxusu - značkou ktorá je charakteristická talianskymi tradíciami, majstrovským umením spracovania kože. Je predstaviteľkou individuality a sebavedomia. Bottega Veneta sa vyznačuje svojou filozofiou: “When your own initials are enough”. 
Vytvorenie parfumu Bottega Veneta je stvárnenie sna o benátskej krajine. Krajine, ktorá je zaplavená teplom, slnečným svitom a nežným zvukom cvrčkov. Sedíte v jednoduchej, ale napriek tomu elegantnej starej vile. Jej interiér je osvetlený slnečnými lúčmi. Nachádza sa tu aj knižnica plná kníh odetých v koženej väzbe. Cez otvorené okná sa vkráda teplý letný vánok. Vaše zmysli opantáva seno, zem, les a kvetiny. Vízia stvárniť benátsky sen tak zachytáva rovnováhu medzi prírodou a umením. 
Výsledkom vízie  Tomasa Maiera sa stala neskutočná kompozícia prvkov kvality. Bottega Veneta v sebe zachytáva zmyselné prvky koženého tovaru. Bottega Veneta je kožená kvetinovo-chyprusová vôňa, ktorá vzdáva hold benátskej prírode. Ucítite svieže lúky, posekané seno, kvetiny, pôdu či drevo - k tomu všetkému sa pridružujú nóty kože, ktoré zručne vytvorili majstri s puntičkárskou starostlivosťou. Štruktúra parfumu predstavuje dokonalú unikátnu kombináciu neobvyklých surových materiálov. Jednotlivé vône sú vzájomne prepletená jedna do druhej a vytvárajú tak harmonický celok.
Zloženie vône Bottega Veneta:
Základ - pačuli a dubový mach.
Srdce - jazmín, koža, slivka.
Hlava - ružové korenie, bergamot.

 
Flakón vône predstavuje spojenie jemnosti, oblých kriviek a mocných tvarov. Parfém Bottega Veneta stvárňuje charakteristické prvky tejto talianskej značky. Hnedé hrdlo a uzáver, ebenové logo, béžová kožená stuha - objímajúca pečať s embosovaným motýľom na jej vrchole. Zovňajšok flakónu pôsobí uhladeným dojmom, no spodná časť sa vyznačuje prepletanou textúrnou na dne. Flakón vône tiež stvárňuje benátsky sen. Tradičná talianska karafa je navrhnutá nadčasovo, vyjadruje harmóniu svojou jednoduchosťou a dokonale vyváženými protikladmi.
Bottega Veneta je veľmi vhodná na nadchádzajúce obdobie jeseň a zima. Veľmi mi učarovala. Na prvý dojem pôsobila veľmi ťažko a nepáčila sa mi, no asi po piatich minútach sa mi začala otvárať vo svojej plnej kráse. Vôňa je veľmi intenzívna, jedinečná a pre mňa dokonalá. Nemala som nikdy podobnú vôňu. Evokuje vo mne čosi živočíšne. Neviem ju veľmi popísať, je to niečo nové s čím som sa doteraz nestretla, nesie v sebe dávku luxusu,je okúzľujúca a intenzívna. Netreba ju veľmi vnímať, hneď sa vám dostane pod kožu. 

5 komentárov:

  1. Zloženie má veľmi zaujímavé, ale nie veľmi na môj vkus. Hoci, aj takéto vône dokážu prekvapiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. je to prijemna vona, taka tepla. J aby som si ju nevybrala, ale ked ju zacitim, nevadi mi.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. strašne, strašne sa mi páči, ale asi by som ju nedokázala nosiť. bodaj by som mala "silnejšiu osobnosť" na taký typ vôní :) ale podobne ako lučiak, tipujem, že by sa mi na iných veľmi páčila

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tuto vonu miluje! :) este som sa ju neodhodlala kupit ak ked o tom uvazujem uz skoro rok! Rok! :) pani...asi zajdem do parfumerie :) pekny clanok dakujem za pripomienku! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. veľmi sa mi páči, a ja by som ju aj nosiť vedela, len ... tých príležitostí, kedy by som ju použila je čoraz menej a menej... :( pre mňa to nie je vôňa na dennodenné nosenie

    OdpovedaťOdstrániť