pondelok 11. februára 2013

Bioderma: Sensibio AR BB Krém

Ahojte!
Dnes by som sa s vami rada bližšie pozrela na kĺbik z jednému z množstva dostupných BB krémov. Posledný rok sa doslova roztrhlo vrece s touto vychytávkou a verím tomu, že každá z nás už otestovala aspoň jeden z nich. Toto je v poradí 5-ty BB krém, ktorý vlastním + som mala vzorky nejakých drogériových. Snáď každá zo známejších kozmetických značiek už má vo svojom portfóliu zázrak menom BB krém. 
Pre tie z vás, ktoré neviete vám skrátke predstavím základné informácie o histórii BB krému. Skratka BB znamená „balm blemish“, balzam na nedokonalosti. Prvý BB krém namiešala v roku 1967 nemecká dermatologička Dr. Christine Schrammek, aby chránila pokožku pacientov po korektívnych zákrokoch. BB krém liečil ich citlivú a podráždenú pleť. Zároveň poskytoval ľahké farebné krytie jaziev a iných kožných nedokonalostí.
Bioderma sa inšpirovala myšlienkou nahradiť účinok viacerých kozmetických výrobkov jediným. Novinka Sensibio AR BB krém je prvá multifunkčná starostlivosť s 5 účinkami na zdokonalenie citlivej pleti so sklonmi k začervenaniu.

Sensibio AR BB Krém 
Prvá multifunkčná starostlivosť pre citlivú a reaktívnu pleť so sklonom k začervenaniu či pleť s rosaceou. Intenzívne prechodné začervenanie, stále začervenanie, malé viditeľné cievy. 
Znižuje začervenanie, zjednocuje pleť a chráni pred UV žiarením. 
Návod na použitie: 
Aplikujte na pokožku ráno, po očistení micelárnou vodou SensibioH2O AR

Vlastnosti:
* vďaka patentu Rosactiv® účinkuje priamo na faktory zodpovedné za oslabenie kožných kapilár, ktoré sú zdrojom permanentného začervenania, 
* trvale a dlhodobo pôsobí proti prechodnému a intenzívnemu začervenaniu vzniknutého vplyvom agresie (počasie, emócie, diéty, teplo) i proti začervenaniu permanentnému (malé, viditeľné žilky), 
* patentovaný prírodný komplex D.A.F. ® zvyšuje toleranciu pokožky, 
* ukľudňuje, hydratuje a obnovuje kožnú bariéru,
* chráni pokožku pred UV žiarením – SPF 30 (faktor zhoršujúci začervenanie),
* zjednocuje odtieň pleti a zakrýva nedokonalosti,
* rozjasňuje, zmatňuje a pokožku zanecháva zamatovo hebkú, 
* excelentná tolerancia pokožky, 
* je nekomedogénny, 
* svieža jemná parfumácia.

Objem: 40 ml.
Cena: 18,90 €.
Light - svetlý odtieň  - pred  a po rozotrení na ruke
Lícna oblasť tváre bez a s použitím AR BB krému
Keď som sa dozvedela, čo za novinky mi prídu domov na testovanie, najviac ma potešil BB krém, potom ma zaujal kompaktný make up a nakoniec micelárna vodička - tieto tri produkty sú totiž novinkami, ktoré nám pomôžu bojovať proti začervenaniu a tvorbe žiliek - rosacei.
Na testovanie mi prišiel svetlý odtieň - Light :) Potešila som sa, wauu svetlý to mne bledej tvári s pehami super sadne :) 
No spočiatku sa konal šok, keď som si prvýkrát naniesla BB krém na tvár prekvapil ma dooranžova ladený odtieň. V zápätí ma však potešila schopnosť BB krému prispôsobiť sa prirodzenému tónu pleti, a teda prvotný oranžový šok pominul, napriek tomu mi je svetlý odtieň trošku tmavší. 
Teším sa na jar a leto, kedy ho budem môcť naplno využiť. 
BB-čko od Biodermy krásne vonia, jeho konzistencia je vynikajúca, ani riedka ani hustá, no nazvime ju hutnejšia. Veľmi príjemne sa s ním pracuje, ľahko sa aplikuje a rozotiera. Skvele zjednocuje tón pleti, krycia schopnosť je na BB krém veľmi dobrá, ak však máte väčšie nedokonalosti, tak vám ho neodporúčam. Jemné začervenanie v lícnej oblasti mojej tváre prekryl, zatiaľ však nedokážem posúdiť či proti nemu naozaj aj účinne bojuje. To ukáže aj čas :) Pleť pekne zmatní a hydratuje, nie je nutné použitie púdru. Čo sa týka výdrže tak cca tých 5-6 hodín určite áno. 

Podľahli ste aj vy čaru BB krémov? Zvíťazila nad vami zvedavosť a zaobstarali ste si jeden z nich?
***
Neviem, či viete, ale momentálne sú v Amerike hitom CC krémy, ktoré doplňujú BB krém o korektor, z toho si teda môžme logicky odvodiť aj slová, ktoré sa skrývajú za iniciálami CC - Colour Correction respektíve Colour Controll. Sama som zvedavá, či sa CC krémy stanú veľkým hitom, podobne ako ich predchodza BB krém a či si pre nás jeden z nich neprichystá aj Bioderma :)

6 komentárov:

  1. Někdo říká, že je moc tmavý. U tebe je to hezké, ale co jsem viděla jiné recenze, tak to moc dobrý nebylo. :/
    /beauty-store.blog.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ten druhy produkt nie je kompaktny puder, ale kompaktny make-up

    OdpovedaťOdstrániť
  3. o CC krémoch som už počula :) no je to všetko už len jeden veľký reklamný ťah podľa mňa :) A čo sa týka Biodermy, vyzerá byť fakt super :)

    Prebieha u mňa Giveaway o krásne sako Gai Mattiolo: http://spwfashion.blogspot.sk/2013/02/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. BB kremik zozeniete aj na www.peknaplet.sk :-)

    OdpovedaťOdstrániť