sobota 24. novembra 2012

My first Feather Earrings

Ahojte!
Pred nejakým časom, keď som zamierila do predajne Da Vinci s tým, že si kúpim nejaké tie čačky mačky na vianočné dekorácie a podobné okrasy, som zhliadla aj stojan s pierkami. Moc farieb na výber už žiaľ nebolo, ale tieto oranžové si ma získali na prvý pohľad :) Neodolala som a kúpila si jedno balenie, veď za 60 centov, čert to ber, ak sa mi moja predstava v hlave, ktorú spustili myšlienkové pochody pri pohľade na pierka nesplní. Myslím si však neskromne, že realita je ešte krajšia ako predstavy.

Čo teda budete potrebovať vy, ak sa rozhodnete vyrobiť si doma svoje pierkové náušničky?
* pierka,
* slzičky alebo iný uzáver naušníc,
* spojovacie krúžky,
* podobne zladené väčšie korálky.
* retiazku.

Pierka mali navrchu ešte také chocholaté výhonky alebo ako to mám nazvať :) Tie som za pomoci manikúrových nožničiek jemne odstrihla a nechala asi 1 cm dlhú stonku, na ktorú som neskôr navliekla ozdobnú korálku a pripevnila retiazku.


Nachystala som si retiazku so slzičkou. Najskôr som si z dlhej retiazky odstrihla dve kratšie a dve dlhšie retiazky, ktorú som upevnila za pomoci spojovacie krúžku na slzičku.


Na každé pierko som navliekla najskôr ozdobnú sklenenú korálku a mini striebornú korálku. Potom som si z ďalších slzičiek spravila rovnú kovovú tyčku so slučkou navrchu. Túto tyčku som si až nadoraz jemne navliekla pomedzi korálky a stonku pierka a zbytočnú časť, ktorá dolu pretŕčala som odstrihla ocovmi kliešťami :)


Slučkou ukončené pierka som si potom pripevnila na retiazky, ktoré už visela zo slzičky. Na kratšie retiazky som dala menšie pierka a na dlhšie retiazky zase pierka väčšie. Spodné očko na retiazkach a slučky na pierkach som ešte pevne zacvakla za pomoci pinzetky, aby sa mi časom nestalo, že sa mi vyvlečú a nebodaj stratia.
A tu už môžete vidieť obe nášničky. Celá robotka mi trvala ani nie hodinu a to som zarátala aj zhľadávanie pomocnýh materiálov po všeliakých krabičkách a dózičkách kde ukrývam svoje poklady :)

Mne sa veľmi páčia a som na seba pyšná :) 
Dúfam, že zaujali aj vás :)

9 komentárov: