sobota 21. júla 2012

Riflové šatočky

Pred nejakým časom som našla v jednom bazári krásne riflové šaty Stradivarius, predávala ich jedna slečna cez stránku na FB. V spomínanej skupine slečny predávajú kozmetiku, doplnky a odevy, buď objednané cez e-bay, dovezené zo zahraničia alebo jednoducho kúsky, ktoré už v ich šatníku miesto nemajú :)
Pred časom ma zaujali krásne šaty, bez ramienok, s kvetovanou potlačou za 1€, no nekúp to :) Dovtedy som nemala žiadnu negatívnu skúsenosť s nakupovaním cez internet, predsa len, ja nie som z  tých, ktoré by špekulovali, akým spôsobom ľahko prísť k peniažkom, poctivo si zarábam, a o to viac sa teším, keď si sama niečo doprajem :) Vtedy si toho oveľa viac vážim a radujem sa z toho... 
So slečnou som obchodík uzavrela, odmietala dobierku, ale keďže ani ja tento štýl moc neuprednostňujem, chápala som ju a peniažky v sekunde poslala na jej učet a čakala, čakala, čakala....až som začala byť netrpezlivá a nervózna. Preto som sa rozhodla, že jej napíšem, odozva žiadna... Do riťky, myslela som si a napadli mi aj oveľa hrubšie výrazy :D Potom som našla na internete zoznam nespoľahlivých osôb a ona v ňom figurovala, nebola síce na poprednej priečke, ale do očí mi jej meno udrelo hneď :( Toľko hnevu do mňa vstúpilo, 10 € síce nie je veľká suma, ale keď sa nás našlo čo i len 10, ktoré jej na jej trik skočili, tak to mala iný BOMBA kšeft. Tak som jej napísala ešte raz, že buď mi pošle šaty, alebo mi peniažky vráti naspäť, inak to budem riešiť..Síce som ani len netušila, akým spôsobom, predsa len meno si mohla vymyslieť a nemala som žiaden podložený dôkaz len číslo jej účtu. Našťastie sa slečna zľakla a začala vracať peniažky mne aj iným. Ovtedy som veľmi opatrná od koho si čo a akým spôsobom kúpim.
Podobne ako pri týhto bielých kvetovaných šatách, bola pri riflových šatách, po ktorých som už dlhšie poškuľovala len fotka z internetu a namiesto mena predávajúcej len názov predávam... Ďalej jej meno zverejňovať nechcem, keďže nemám dôkazy, že sa jedná o podvodníčku. Keď som dotyčnú poprosila, aby mi poslala šaty odfotené na postave / kvôli lepšej predstave/, ale aj kvôli dôveryhodnosti, že šaty skutočne doma má, odpísala mi suché: "Mám toho veľa, nestíham fotiť." Po preštudovaní dokumentov s menami spoľahlivých i nespoľahlivých predávajúcich, som ju nikde nenašla. A teraz som nevedela, či mám byť spokojná, alebo nespokojná. Za šaty pýtala 17 € + poštovné, čo nie je najmenej, pri obchodovaní s človekom, kde nemám žiadnu záruku. Pri otázke, či už s niekým uzavrela obchod a teda má nejaké referencie, som sa dočkala len ešte nie, ale dnes som uzavrela už 3 obchody, následne mi odpísala, aby som jej do zajtrajšieho rána dala vedieť, či ich teda chcem alebo nie. Poslala som jej žiadosť o priateľstvo, a študovala jej nástenku, okrem samých z netu stiahnutých fotiek oblečenia pridaného v poslednom týždni a potom až spred roka uverejňenej jednej zdielačky som si povedala, že nie. Nedám sa oklamať. Navyše mala v linku na profile uvedené Neznáma osoba 73, čo tiež nevyzerá ktovieako. Uverejnený vek 18, a foto nejakej modelky od pása nadol...
Ale čo s tým mojim vnútorným pocitom, že tie ŠATY chceeeeem a musíííím mať !!!! Spomenula som si, že pár rokov dozadu som predávala a aj kupovala cez MMA  Zadala som teda požiadavku do filtra a hľadala, hľadala ...a našla :) Dve aukcie, jedna končila včera, druhá končí v pondelok. Pridala som si teda tieto aukcie medzi sledované a striehla a modlila sa, nech sa suma nevyštverá až moc vysoko. Čo čert nechcel majster mi zrušil moju dennú 12stku a nahradil ju poobednou osmičkou. Aukcia končila o 22ej, čo aj moja brigáda :(  No nič sestra dostala inštrukcie čo má robiť. V robote všetka vrchnosť odišla vraj do opery, nočné ani víkend sa nerobil...Všetci skončili o 6ej len naša linka mala končiť o desiatej. Parťákovi sa 2x nechcelo, keďže po nás nikto do roboty nešiel, vyriešil to po svojom a proces urýchlil :) Len čo ja chudera budem 2 hodiny čakať na autobus?! Zavolala som sestre nech príde do mesta, že behneme na pizzu. Potom ma osvietilo, čo s tými mojimi šatami? Do čerta! Našťastie, mám pár známych, na ktorých sa môžem vždy spoľahnúť, ale zverte chlapovi nákup šiat cez stránku, ktorú v živote nenavštívil. Po dôkladnej inštruktáži cez telefón mi zavolal o tri minúty desať, že navýšil ponuku a zatiaľ vedieme :) Nikto nás už neobehol a šaty som si vydražila teda JA :) A dokonca o dosť lacnejšie ako ich ponúkala slečna na FB. Veľmi sa ich neviem dočkať, navyše viem, že kupujúca ma vyše 100vky kladných hodnotení od ostatných nakupujúcich, takže môžem kľudne spávať, kým poštárka nezazvoní.
A čo vy, rady si nakupujete cez internet, aj cez rôzne iné stránky a skupiny ako sú len oficiálne e-shopy? Stretli ste sa už niekedy s ľuďmi, ktorý chceli na váš úkor len zarobiť? Ak áno akým spôsobom ste si dožadovali svoje práva.

8 komentárov:

  1. no bohužial som sa s takýmto pripadom stretla už cena bola 6€čo nie je veľa ale už som ich nevidela..
    a šaty su krasne<3:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ved to ze nie je vela, ale mohlo byt ine, a cloveka to na isty cas rozladi a aj poznaci / myslim tym, ze je opatrnejsi/ ale tak opatrnosti nie je nikdy dost :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja tiez vyuzivam MMA aj MMB aj ako nakupujuca aj predavajuca, tam som zatial nenatrafila na nijaky podfuk a z mojej strany tiez nie...ale z e-bayom mam v poslednom case zle skusenosti...a saty sa aj mne pacia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. senses na MMA ani na MMB nastastie ani ja nie, ale vseluiake tie burzy a bazare tam kde je kazdy za seba ziadna organizacia, tam clovek nevie na koho natrafi, zial...a z e-bayom to ako tam uz nekupujem ani, na obrazku jedna vec pride daco co sa podoba len zdialky :P aspon co sa tyka japonskej mody

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No sak take bazare preto radsej ani nenavstevujem. Ja si objednavam bizuteriu, je tam lacna, ved niektore veci stoja len 50 centov, ale v poslednom case sa ku mne akosi nedostavaju, neviem ci sa fakt stratia alebo ich predavajuci "zabudne" poslat.

      Odstrániť
  5. ja tiez nakupujem kde kade, ale skor tam kde som chranena...este ze ti to vratila a esteze to nebola horibilna suma...ach ..ja zle skusenosti zatial nemam, takze mozem len chvalit ale jasne, dobre si pri hentej spravila...mozno by prisli a mozno nie clovek nikdy nevie...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja nakupujem rada cez net, ale len oficialne stranky a kde-tu od predajcov na bazaroch a MMB tiez navstevujem. Nastastie som zle skusenosti este nemaala, ale ja pred kazdym predajom patram aj hodinu nieco o predajcovi :D Choroba, ale oplati sa :)

    OdpovedaťOdstrániť