piatok 1. júna 2012

Korálkovo


Ahojte!
Povedala som si, že keď skončím školu budem sa viac venovať svojim záľubám a to sú predovšetkým knihy a korálkovanie, ktoré mi zostalo z čias detstva a nejako sa ma nechce pustiť alebo ho skôr ja odmietam zanechať. Chcem v sebe citíť kus dieťaťa. A keďže je dnes Deň detí, tak som sa rozhodla trošku bližšie vám prestaviť odkiaľ čeprám inšpiráciu a aj nejaké tie moje mini dieľka :)

Prvé kontakty som nachádzala v knižnici typu náramky priateľstva a pod, kde okrem klasických bavlnkových uverejnili i pár návodov na korálkové náramky.
Moja prvá kniha, ktorú som dostala je zameraná na tvorbu zvieratiek z korálikov, ale kopec nápadov sa dá nájsť aj na nete, len nie sú v slovenčine :)
Ďalšia kniha, ktorú vlastním som si kúpila sa úspešne zdolanú ťažkú skúšku :) Tá je zase zameraná na kvietky a stromčeky z korálikov, aby som mala kompletnú faunu a flóru :D
Potom mám úž len dve čisla časopisu Korálki, ktoré sa mi podarilo vyhrať na jednej českej stránke.
Prikladám vám aj mini ukážku mojich diel, najviac sa mi daria anjelikovia a krokodíl, tie s obľubou darujem svojim známym, ale aj náramok s menom sa teší obľube mladým slečnám.




4 komentáre:

  1. Kráásne :O Ten náramok?:DD to ako si spravila?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naramok s menom som tkala na podomacky vyrobenych krosnach:D

      Odstrániť
    2. http://www.tchibo.sk/Suprava-s-tkacim-ramom-na-vyrobu-naramkov-p400013234.html;jsessionid=BF2E49A5AEA96F582DFE7FB2165598CA-n4?cs=1 tuna raz davnejsie predavali tkaci ram...ak mas doma niekoho zrucneho moze ti vyrobit ramik....ja naramky robievam na takom detskom samliku, ze ho otocim horeznak:) a cez dve rovnobezne priecky uviazem nitky vzdy o jednu viac ako chcem riadkov a zauzlim nitku na spodnej niti, navleciem koralky zo spodu, postupne nasukam do dierok medzi nitkami a vrchom pretiahnem, cim sa dostanem zase na spodok a opakujem..v pdotate tam tie koralky uvaznis zospodu aj zvrchu...a kraj uz len odstrihnem zapletiem nitky, a slecna si zauzli, alebo spravim uzol a prisijem "cvok"

      Odstrániť
  2. AHOJ PRINCEZNO,
    Zvemě Tě k nám na GIVEAWAY http://handbagforladies.blogspot.cz/2012/05/vyrocni-g-i-v-e-w-y.html
    Snad se Ti bude líbit a zkusíš své štěstí!
    Máš moc krásný blog a jsme Tvé nové fanynky! ;-)
    ..P.S Malá rada, při vybírání výherců budou mít přednost dva komentáře!

    OdpovedaťOdstrániť